te-tisdag

Idag blir det inte en tjusig tisdag, utan en te-tisdag. Jag funderar faktiskt på att införa en sån kategori, för jag skriver oftare om te, än om fina kläder. Å andra sidan, så kanske inte. Jag har ju just infört en te-kategori, det får nog räcka. Alla delar inte min besatthet av te, även om jag har upptäckt att det är betydligt fler än vad jag trott.
 
Tekannan köpte jag på Ikea, jag behövde en större, och jag ville gärna ha en i glas, så den här kändes som ett bra alternativ. Jag gillar inte riktigt att locket är svart, men annars gillar jag den, och väntar bara på att inviga den. Jag har ett par teblommor som har väntat på rätt tillfälle, jag tror att det tillfället börjar närma sig. Vattenkokaren köpte jag på Clas Olsson, min gamla är glapp, och har förmodligen inte speciellt lång tid kvar att leva. Jag hade svårt att välja färg, det fanns rosa (som min gamla), turkos, vit, svart, Jessica röstade på turkos, men det slutade med att jag valde en vit, neutral och bra. Locket är mindre bra, ingen knapp som man trycker upp det med, utan man måste dra upp det för hand. Lite osmidigt, tycker jag.
 
  
Allt te jag kom hem från Nynäshamn med (japp, besatt av te för tillfället...), det mesta är köpt på Ica Kvantum, jag köpte en sort på Hemköp, och en annan på The English Shop, men Kvantum har en helt fantastiskt utbud. Som ni ser, så gillar jag te med honung och med kryddiga smaker, jag har en del chai-teer nu har jag upptäckt. Dags att prova nåt nytt, alltså! Jag har också bestämt mig för att lära mig dricka grönt te, så det blev några såna också.
 
 
 
Hyllorna med te och med ekologiska varor på Kvantum, helt fantastiskt! Jag önskade mig en tjock plånbok här, för oj vad mycket jag hittade som såg gott ut. Det fanns faktiskt ännu mer teer till höger, på den nedersta bilden, men det var "vanliga" tesorter, så jag kände inget större behov av att föreviga dom.
 
Jag satte upp stringhyllan som jag hittade i mormors hus igår. Jag har avundats folk som har hittat stringhyllor för lite och ingenting, för oftast är dom jättedyra. Men nu var det min tur - en stringhylla alldeles gratis! Den är sliten, färgen håller på att släppa på gavlarna, men det är ok, för jag tycker väldigt mycket om den ändå. Fast jag misstänker att jag satt upp gavlarna upp och ner...
 
Jag fyllde hyllan med alla mina teer och te-attiraljer. Det blev verkligen superbra, det är min absoluta favorit här hemma! Jag var lite fundersam över utrymmet, jag trodde inte att alla teer skulle få plats, men det fick dom ju, utan problem, Jag har till och med plats för flera, vilket kan behövas. Jag går alltid all in för det som för tillfället fångat mitt intresse, och nu är det alltså te. Det kommer förmodligen att bli några tesorter till, om jag hittar några roliga. Förresten. Jag försöker ju undvika svart te, eftersom jag dricker så många koppar per dag. Alla teaskar nästan är koffeinfria, eller med mindre koffein, så jag har verkligen litegrann att välja på!
 

Kommentera här: