från mormors hus, del 6

Jag har fortfarande två hela flyttlådor med saker att visa från mormors hus, handarbetsattiraljer och julkulor, och så en massa kläder, det får bli i helgen, för jag hinner inte ta kort i dagsljus innan dess. Men jag har några saker att visa idag också, sånt som skulle vara med i andra inlägg, men som av olika anledningar (dvs tvätt och disk) inte vart det. Saker utan röd tråd, kan man väl säga.
 
Jag fick med mig två väskor hem, den ena har jag redan visat, den här var tvungen att tvättas eftersom den har använts som fiskeväska. Ursprungligen är den från andra världskriget, och på 60-talet, då min morbror var mods, så använde han den, buren tvärs över bröstet, innehållande transistorradio. Remmen är för kort för att jag ska kunna göra det, men under över alla under - det här är den första väskan som inte ramlar ner från axeln!
 
En gul vas. Det här är faktiskt min första keramikvas, jag har annars fallit för glasvaser. Den är inte ny, även om den skulle kunna vara det med sin form och sina blommor, men jag vet ingenting om den, det står inte nånting om tillverkare på undersidan. Nån som vet mer om den?
 
Jag hittade en hög med gardiner också, mest udda längder, förutom den röda, som jag har fyra längder av. Jag tror att det får bli mina julgardiner i år!
 
Tesilar, smörknivar och degrullare. Japp, jag vet, rätt udda saker att välja att behålla... Men degrullarna var så retrofina, tesilar kan jag inte få för många av, och just den sortens smörknivar är något jag förknippar med mormor och frukost med varm choklad och limpmackor.
 
 

Kommentera här: