från mormors hus, del 2

Idag är det möblernas tur i följetongen "från mormors hus". Ja, möbler och möbler, några riktiga möbler fick inte plats i bilen, inte om jag hade velat haft något mer med mig, men några småmöbler blev det. Jag har inte tagit kort på stringhyllan, för den är än så länge bara en hög med hyllplan och gavlar, ni får se den när jag satt upp den på väggen.
 
Ett tidningsställ och en telefonhylla. Tidningsstället velade jag lite över, om jag gillar det eller inte, men jag kom fram till att det är fint. Telefonhyllan såg jag bara skymten av uppe på en vind i en av bodarna, jag såg något stringliknande, och vågade mig till och med upp för världens skrangligaste stege för att titta närmare. Den var täckt med många decenniers damm, men jag såg ändå vad det var för skatt som gömde sig under dammet. Nu är bara frågan var den ska hängas upp... Väggarna är rätt fulla...
 
Den här pallen var det enda som jag och syrran var oense om, hon ville också ha den. Det förstår jag, väldigt fin är den! Tapetrullen var det första jag hittade i huset, dom hade använt den till att klä hyllorna i skafferiet. Det är synd att det är så lite, inte ens en hel rulle, men nånting kan jag säkert hitta på med den. Renhorn har jag länge kikat efter, dom ska målas vita, så får jag sen se var dom hamnar. Som sagt, lite brist på väggutrymme...
 
En teakspegel, som behöver putsas. Räven (som visat sig vara oväntat svårplacerad) visar jag mer av i ett kommande inlägg.
 
En tallrikshylla, som antagligen inte är speciellt gammalt, och som såhär inte är mycket att hänga i granen. Jag kommer att måla om det, och sedan kommer jag inte att ställa tallrikar på den. Jag tror det blir bra!
 
Och till sist en gungstol. Den kommer från min morfars pappa, mammas farfar alltså. På sitsen syns det att den har varit med ett tag, lacken är helt bortsliten... Den skulle säkert vara ursnygg att måla om (vitt, eller svart, eller gult), men jag behåller den som den är. En del saker är faktiskt fina, precis som dom är!
 
 

Kommentarer:

1 Maria - Bullmamma Deluxe:

Du kan ge ena renhornet till mig, så löser du en del av väggyta-problemet ;)

Svar: haha, nä ^_^
Miss Kitten Heart

Kommentera här: