från mormors hus, del 1

Jag börjar med att visa smycken och väskor idag, tisdag är ibland en tjusig tisdag, så jag tyckte att det var lämpligt. Tjusiga värre tycker jag att smyckena är, och väskorna gillar jag också. Om ni läser det här på morgonen, så har jag inte lagt upp väska nr 2 än, den ska tvättas först, och tvättid har jag mitt på dagen.
 
Jag hittade det här fina skrinet också, och så följde den runda asken också med, jag hade den för att frakta porslinsdjur i, men när jag tittat närmare på den, så tycker jag om den också. Min gissning är att det är en skål för att göra ost i, förmodligen på renmjölk, eftersom mina morföräldrar var samer.
 
Skrinet funkar bra att förvara smycken i. Det var en stor låda med smycken, och med silverbestick (av olika grad silver), jag och Linda delade upp det mesta, en del lämnade vi till Jessica också, som inte kunde vara med. Både Linda och Maria tyckte att det gula pärlhalsbandet är väldigt mycket mig, och vem är jag att säga emot...
 
Halsband, klocka, armband (det ena, med dinglande djur, är lite för kort, jag hoppas på att kunna förlänga det med kedjan till det längre armbandet, som är lite för långt), broscher och örhängen. Jag hittade en stämpel bakpå den större broschen, men texten är för liten, jag ser inte vad det står. Får låna mig en lupp...
 
Ett par örhängen till, ringar och ett tennarmband. Det samiska arvet syns i smyckeslådan också... Tennarmbandet har jag på mig nu, och misstänker att det får bo på min arm ett tag, av nån anledning har jag aldrig haft något tidigare. Så det är på tiden att jag har ett!
Den här väskan är inte speciellt gammal, men jag gillar den ändå, med dom olika nyanserna av läderfärgade lappar. På bilden syns också en flaska, i ett virkat fodral, en sån där sak som jag inte kan låta bli att gilla.
 
Och så var det en väska till, en kanvasväska från 2:a världskriget, men den behöver som sagt tvättas, den har använts som fiskeväska jag vet inte hur länge. Bild på den kommer senare!
 
 
 

Kommentera här: