livsregler enligt mig

Jag har ju varit med ett tag, jag har hunnit skaffa vanor och ovanor, gjort mig av med andra och förändrat och förfinat en del. Jag har lärt mig vad som funkar och vad som inte gör det. Så varför inte dela med mig? Det är klart att du inte behöver hålla med mig, men räkna med att jag protesterar om du säger att jag har fel. ^_^
 
* Rostat bröd ska ätas väldigt lättrostat, avsvalnat och med ett tjockt lager saltat smör på.
 
* Te ska drickas med en liten skvätt mjölk, ju fetare desto bättre. Alternativet är med sojamjölk. Inte med mandelmjölk, hur gott det än låter.
 
' Yoghurt ska vara tjock, slät och fet. Grekisk yoghurt med honung och F-müsli Guld är det bästa.
 
* Halsdukar ska vara långa nog att vira många varv.
 
* Böcker och filmer får inte vara dystopiska, sci/fi eller skräck. Inte heller får dom innehålla verkliga och tragiska livsöden.
 
* Böcker och filmer kan man inte äga för många av. Det vill säga riktiga böcker och riktiga filmer, inte några som helst e-varianter.
 
* Ljus och parfym ska inte dofta lavendel eller ros eller liljekonvalj, och dom allra flesta blå doftljus heter nånting med "Ocean" och luktar taskig herrparfym.
 
* Pengar är till för att användas.
 
* Tupplurar är bland det bästa som finns, och får gärna sträcka sig över halva eftermiddagen.
 
* Om jag vill ha något gjort, så vill jag ha det gjort nu.
 
* Det bästa ska sparas till sist.
 
 * Man ska inte bry sig om vad folk tänker.
 
* Man kan inte ha för många lampor i ett rum, eller nog många filtar.
 
* Musik ska inte spelas på hög volym, för då gör öronen ont. Samma med volymen på TV:n. Läppläsning är underskattat.
 
* Underkläder ska vara rejäla och av bomull, annars halkar strumpbyxorna ned.
 
* Städning tål att skjutas upp tills man absolut inte står ut längre.
 
* Mitt hem ska inredas för mig som bor här, inte för eventuella gäster. Vilket betyder att säng och köksbord slängs ut, till förmån för ett målarrum och mera bokhyllor.
 
 Något sånt här, med utrymme för en massa tillägg förstås - som ni vet, så är jag full med åsikter, och jag är inte rädd för att uttrycka dom. Det finns kanske lite utrymme för förändring också, även om jag har svårt att tänka mig att man kan förbättra perfektion... ^_^
 

Kommentarer:

1 anna:

den här listan gillar jag! håller med om det mesta, speciellt böcker och filmer... förutom att jag tyvärr är allergisk mot dofter och drabbas av städmani med jämna mellanrum ;) blev dessutom hungrig när jag läste om rostat bröd och yoghurt!

Svar: jag tål som tur är dofter (även om jag har problem med lukter, om det är dåliga lukter), däremot är jag allergisk mot katter. som jag har fyra av. men det är en prioritetsfråga för mig, dom är värda lite snuv och nys. rostat bröd hade varit hur gott som helst, men jag måste spara tills frukosten imorgon :)
Miss Kitten Heart

Kommentera här: