fredagsfavoriter - friday favourites, läsbart

Jag skriver alltid den här lilla inledningstexten efter att jag har skrivit om mina fredagsfavoriter, idag är inget undantag. Därför blir det ibland en överraskning att se vilka mina favoriter är, och att det faktiskt ofta går en röd tråd igenom dom. Som idag, då visade det sig att läsbara saker har fastnat i min skalle. Inte så konstigt egentligen, böcker är min första kärlek i livet, och den mest långvariga kärlekshistoria jag någonsin har haft. Vilket i och för sig inte säger mycket... 
 
En av mina favorittidningar, är ett e-zine, ArtTrader Magazine (jag har skrivit om det förr). En hel tidning som bara handlar om konst och mail art, fantastiskt! Jag önskar att jag hade en färgskrivare, och en massa bläckpatroner, för då hade jag skrivit ut alla nummer - det är ju ändå något speciellt att bläddra i en tidning i verkligheten, jämfört med att läsa via datorn. Det senaste numret är helt dedikerat till Frida Kahlo, och jag har en målning med in den. Kika, vetja!
 
Min favoritsida i Karins Syjunta, det är inte otroligt att den kommer att fungera som inspiration till något målat nångång...
 
Tre böcker jag har beställt från biblioteket. Jag ser fram mot när dom kommer - nån gång nästa, möjligtvis nästnästa vecka, trodde dom.
 
Det här är egentligen en barnbok, men Lovisa Burfitts fantastiska illustrationer gör det till en konstbok, och Andrea de la Barre de Nanteuils text gör att jag vill flytta in i boken, eller sluka orden. Den är lite som Tove Janssons muminböcker, man kan läsa dom som liten, men uppskattar inte dom på riktigt förrän man är vuxen. Se mer om boken här:
 
 
 

Kommentera här: