jag önskar saker att måla med...

Det är inte bara målargrejor som får snålvattnet att rinna, målarredskap har ibland samma effekt. Inte alla målarredskap, men en del. Sånt som jag vill ha, men som jag inte känns ha råd med. Oftast beroende på att det är roligare att beställa färger än penslar och sånt, det blir lätt bortglömt och bortprioriterat.
 
Jag skulle behöva en hel drös med nya penslar, i alla storlekar. Mina pyttepyttesmå börjar vara fransiga i toppen, jag saknar större borstar (något jag märker nu när jag målar en del större tavlor), och ja - man kan helt enkelt inte få för mycket penslar. Jag har inte testat dom här, men priserna var väldigt humana, dom är värda att testa. Överhuvudtaget, så föredrar jag syntet framför äkta hår i penslar.
 
Jag vet faktiskt inte vad dom här heter på svenska, i alla konstnärsbutiker jag har kollat på nätet, så har dom olika benämningar. Dom används till linoleumtryck egentligen, men är jättebra till allt möjligt inom mixed media, och jag skulle gärna vilja ha en.
 
Jag känns sällan ha råd med bra papper (akvarellpapper, för att vara specifik), jag köper oftast Canson Montval 300 gram till ATCs, och dom är fullt fungerande. Men när jag binder böcker, så använder jag akvarellpapper från Dollar Store. Det funkar bra som ett första lager, men när man ska måla direkt på det så är det inte bra. Jag höll på att bli galen på det igår, papperet sög åt sig färgen alldeles för fort. Så jag skulle vilja testa riktigt bra papper, olika tjocklek, olika ytstruktur, olika märken.
 
En värmepistol skulle jag också vilja ha, dels för att kunna torka färg och lim snabbare, men också för att jag har embossingmaterial som jag skulle vilja testa. Jag vet inte hur många år jag har haft dom liggande, hoppas att dom inte har något bäst-före-datum...
 
 
 
A wishlist, devoted to the tools of the trade... I always need more brushes, and would like to try some really nice watercolour paper. A brayer and a heatgun is also something that would make my life a little better, I imagine...

Kommentarer:

1 sara:

Du kan använda brödrosten till embossing, om man har en sån förstås... och om det är på papper du ska embossa, funkar medvanlig spisplatta också. Håll bara papperet ovanför värmen tills pulvret smält.

Svar: jag har ingen brödrost, men spisplatta har jag :) tack för tipsen! :)
Miss Kitten Heart

2 Piglet:

Embossingfönen är värd varenda krona, skulle jag säga. Visst kan man använda andra värmekällor (till och med glödlampor funkar okej, iaf av den gamla sorten) men risken är alltid att man bränner saker och ting ... och även om det är kul att pyssla, vill man ju inte riskera att orsaka en brand. Känns dessutom som att det är väldigt energikrävande att värma upp en spisplatta för att embossa?!

Svar: jag har aldrig testat embossing, jag vill nog ha riktiga grejer när jag väl ska göra det. sen kan värmepistolen också användas för att snabbtorka färg och gel medium också, det skulle jag inte använda tex en spisplatta till. jag misstänker att det är ett användbart verktyg
Miss Kitten Heart

Kommentera här: