onsdag efter jobbet

Jag köpte resårband och brun tråd (och lite garn...) på Ica idag, så när jag kom innanför dörren, så sydde jag klart min nya klänning. Imorgon blir det invigning, jag ska ha den på jobbet är planen. Första gången jag har en lång kjol/klänning på många år! Så vad jag vill säga med det, är egenligen: se inte ett klädesplagg som en slutprodukt, se det som en möjlighet. Nu klippte jag resåren av en lång vid kjol, jag kortade en topp, och sydde ihop dom i midjan till en klänning, och så sydde jag till sist en resår på insidan längs midjesömmen. Supersnabbt, superenkelt, och vips så har jag en ny klänning, en klänning som dessutom bara existerar i ett enda exemplar. Kjolar och klänningar kan kortas, förlängas, delas och sättas ihop på nytt, blusar och toppar kan bli till klänningsöverdelar, t-shirtar kan bli till kjolar och klänningar... Bara fantasin sätter gränser, och räcker inte den till, så kan man leta inspiration på nätet, pinterest har en massa roliga ideer.
 
Jag tänkte fortsätta hålla ångan uppe, jag ska göra klart väskan (det är mest bara bankande kvar), jag ska börja på ett par tack-för-blommorna-sockar, men först av allt ska jag dricka upp teet och äta några kakor till. Dom är minismå, då får man äta flera stycken. Bra!

Kommentarer:

1 Elin:

Jag håller med! Det är det bästa med second hand - då behöver man inte oroa sig om det blir fel utan man kan klippa och sy ihop med större frihet, tycker jag! På tal om något helt orelaterat: Det skulle vara jättekul att brevväxla med dig, är det något du skulle kunna tänka dig? :D

Svar: precis vad jag pratade med en om idag, att man inte behöver oroa sig för att man betalat en massa pengar för ett plagg, utan att man törs våga klippa och sy, och blir det fel så är det inte världens största problem. brevväxla vore kul, även om jag inte är supersnabb på att svara. är det ok med dig, så gärna! :)
Miss Kitten Heart

2 Elin:

Det är helt okej, jag är inte så snabb själv precis! Eftersom det var min idé så kanske du vill mejla mig din adress så kan jag skriva första brevet? :D

Svar: japp, ska bli :)
Miss Kitten Heart

Kommentera här: