målarmåndag - mixed media monday, mermaid madness

Jag har (som jag skrivit tidigare) inte mått världsbäst den senaste tiden, låg och seg, och rastlös, och utan att kunna ta mig för nånting. Mest har jag velat legat på soffan, men jag har inte haft ro till det, jag har studsat mellan väggarna, men inte orkat göra nånting. En riktigt jobbig kombination! Jag ringde doktorn för ett få ett nytt recept sertralin, men han är på semester. I två veckor till. Så jag kan mer eller mindre räkna med att den kommande månaden eller så, så kommer jag att må så här, hurra...
 
Men, något som brukar få mig att må bättre, är att måla. Jag har inte haft energin till det på ett par veckor eller så (det känns som flera månader, men det är det inte), men jag hittade på ett avsnitt av Work of Art på TV igår, och det gör mig alltid pepp på att måla, jag håller på att se dom avsnitt jag missat nu, och så målar jag samtidigt. Det funkar! Dessutom, jag ska byta till mig akvarellfärger av en kompis (tro det eller ej, jag äger inte en enda akvarellfärg!), och jag är så himla pepp på dom, så dels därför, och dels för att temat för bytet är sjöjungfrur, så kliar det lite i fingrarna att måla. Underbart!
 
 
Ni måste titta på videon, jag lovar, ni har aldrig sett akvarellfärg på det här sättet förut! Dom ser helt fantastiska ut! Dessutom skickar hon med en vattenpensel, så jag kan stoppa ner färger och pensel i väskan, och måla vart jag än får lust till det. Smidigt, och så bra!
 
Men det jag egentligen skulle skriva idag, eller snarare visa, är två sjöjungfrur på G. Det är mest huvud och hår, inga fiskstjärtar, ingenting som avslöjar att det är en sjöjungfru. Ändå hoppas jag, att när jag är klar, så kommer det att vara solklara sjöjungfrur. Det är planen i alla fall.
 
Jag försöker att göra dom så olika varandra som möjligt, det kommer att bli ett tredje ATC på temat också, den kommer att bli åt det här hållet, jag gillar dom, och jag gillar att måla dom. Förresten, som jag sagt förut (och en anledning till att jag gärna visar målningar i tidiga stadier) - det ser sällan imponerande ut i början, och ett bra tag så tenderar det att se ut som skit. Släng inte bort målningen då! Fortsätt måla! (Egentligen kan jag skriva det med skrikbokstäver, så viktigt är det: FORTSÄTT MÅLA!!!) För det kommer en tidpunkt då det vänder, då man plötsligt kan se att man är på rätt spår, och det är för den tidpunkten åtminstone jag målar, då det visar sig att jag inte alls har tappat blicken, att jag visst fortfarande kan måla.
 
 
 
I´ve misplaced my painting mojo lately, actually I think I´ve misplaced all of my mojo... I need to get another prescription of my anti depressents, but my doctor is on summer holidays, so I have to wait a couple of weeks. Unfortunately my painting goes so much together with my all over mood, and my mood at the moment is blah... But, I cought an episode of Work of Art yesterday, and that always inspires me. I´m also trading for some Peerless watercolour paints (and a waterbrush!), and I´m really excited about those (look at the video! really - look at it! those w/c´s look amazing!). Also, the theme for our trade is mermaids, and I always enjoy making mermaids. So I´ve been watching WoA and painting mermaids, and I´m actually enjoying myself. How wonderful isn´t that?
 

Kommentera här: