julsylt
Varför inte prova på
Julsylt
7 dl färska tranbär
1 mellanstor apelsin, skalad och klyftad
1 påse (250-300 g) frusna, skivade jordgubbar, lätt tinade
1/4 tsk malen nejlika
1/4 tsk malen kanel
9,5 dl socker
1 1/4 dl vatten knappt
1 dl flytande pektin
Gör så här:
Hacka tranbären och apelsinerna grovt i en matberedare. Tillsätt jordgubbar, nejlikor och kanel, fortsätt mixa tills allt är finhackat.
Blanda bärblandningen, socker och vatten i en stor kastrull. Koka över svag värme i två minuter, rör hela tiden. Höj värmen och låt blandningen börja stormkoka. Rör i flytande pektin.
Låt det börja koka kraftigt igen i en minut, rör hela tiden. Ta bort kastrullen från värmen och skumma. Häll upp på värmetåliga glasburkar med lock.
Julrecept redan? Jag vill inte ens tänka på att det snart är höst och vinter... :(