julsylt


Varför inte prova på

Julsylt

7 dl färska tranbär
1 mellanstor apelsin, skalad och klyftad
1 påse (250-300 g) frusna, skivade jordgubbar, lätt tinade
1/4 tsk malen nejlika
1/4 tsk malen kanel
9,5 dl socker
1 1/4 dl vatten knappt
1 dl flytande pektin
 

Gör så här:

Hacka tranbären och apelsinerna grovt i en matberedare. Tillsätt jordgubbar, nejlikor och kanel, fortsätt mixa tills allt är finhackat.
Blanda bärblandningen, socker och vatten i en stor kastrull. Koka över svag värme i två minuter, rör hela tiden. Höj värmen och låt blandningen börja stormkoka. Rör i flytande pektin.
Låt det börja koka kraftigt igen i en minut, rör hela tiden. Ta bort kastrullen från värmen och skumma. Häll upp på värmetåliga glasburkar med lock.

 

image147

Kommentarer:

1 Helena:

Julrecept redan? Jag vill inte ens tänka på att det snart är höst och vinter... :(

Svar: fast god sylt kan man ju äta när som helst :) som chaite, det dricker jag hela året, fast det smakar jul
malinmaskros

2 Carro:

Åh, det lät ju jättespännande!
Tror nästan jag msåte testa det i vinter =)

Kommentera här: