stora födelsedagsönskelistan

 
Idag är det två veckor till min födelsedag, jag har redan skrivit en födelsedagsönskelista, men den är egentligen mest av allt en löfteslista till mig själv - som nyårslöften, fast till min födelsedag. Idag blir det en större (och dyrare och mer komplicerad) önskelista, sammanfattad från min önskelistekategori - inte för att jag förväntar mig en hög med presenter (det gör jag inte, varje gång jag får en present så blir det en glad överraskning), utan för att det är något av en tradition. Mina traditioner är inte dom traditionella, men det betyder inte att dom inte är traditoner för mig ändå, och det betyder inte att jag inte håller fast vid dom.
 
Att jag får födelsedagsbesök är inte heller en självklarhet, alldeles för många födelsedagar har jag suttit själv, alldeles för många födelsedagar jag bjudit in folk, bakat/köpt fika, och sedan fått äta upp allt själv (bilden är från en av mina bästa födelsedagar, för två år sedan, då Audrey var här, det var en väldigt bra dag!). I år tänkte jag helt enkelt inte bjuda in någon, så slipper jag det problemet. Jag tänker göra en tårta på min födelsedag, kommer någon och hälsar på så är dom hjärtligt välkomna, och dom får gärna smaka tårta med mig (skulle någon vilja komma en annan dag, jag vet att tisdag är en bökig dag, så är dom välkomna då också, men då blir det ingen tårta).
 
Men nu tänker jag önska en massa fina saker! Jag länkar till inlägg i min önskelistekategori, så hittar ni en massa fina saker där. Ni får gärna skriva upp dom på era önskelistor också! ^_^
 
Japanskt:
japansk keramik och japanska dukade bord
japanska shoppingtips
önskar kökssaker som jag överlever utan, men skulle bli glad för
 
Häxigt:
önskar månsmycken
önskar böcker och tarotkort
 
Böcker:
önskar inredningsinspiration
önskar nytolkad alice
önskar alice
fredagsfavoriter - böcker som gärna får flytta hem till mig
önskar fina alice
 
Keramik:
pastellig keramik
handgjorda muggar
 
Det här är bara ett axplock av vad jag önskat mig genom åren - det var en hel massa, såg jag när jag skrollade mig igenom alla mina önskningar! Jag gav mig när jag var sådär tre år tillbaks i tiden - en del önskningar är och fortfarande aktuella, andra fungerade bättre med den stil och dom intressen jag hade där och då. Samtidigt - det är väldigt lite som skulle vara helt ofungerande nu, även om jag ändrar stil och hittar nya grejer som intresserar mig, så verkar mig grund vara rätt stabil ändå. Och det är väl rätt skönt, egentligen - jag är så flyktig och okonsekvent, så det är skönt att veta att det finns en stabil grund därunder!
 
Dagens soundtrack är något jag blev påmind om när jag läste en bok häromdagen - det har gjorts en hel del riktigt bra musik till Bond-filmerna! Även sådana som blev rätt sågade på sin tid (a-ha och Madonna tex) är faktiskt rätt bra nu i efterhand, även om dom kanske inte lever upp till klassikerna. Döm själva!