egenstickade sockar av egenfärgat garn

Jag har inte målat något sedan sist, men lite kreativ har jag ändå varit, även om det bara är sockstickning! Jag skrev för några veckor sedan, att jag börjat sticka på ett par sockar av mitt egenfärgade garn, och jag blev klar med dom igår. Och det är just därför jag visar dom, för att jag har färgat garnet själv, jag brukar för det mesta inte visa alla sockar jag stickar, då skulle det bli rätt mycket sockstickning här! Men med egenfärgat garn, då blir det annorlunda - dels så är garnet unikt, OOAK, och kan inte åstadkommas igen, och själva färgningen är också en akt av kreativitet. Sedan så har jag återupptagit ett projekt från 2017 - det året så var mitt huvudfokus en massa Harry Potter-DIY, och jag stickade bland annat en hög med sockar på HP-tema. Sedan så blev det en överdos av det, och det är först nu som jag gör det igen, och det enbart för att garnet jag färgade är färgat med inspiration från Harry Potter-böckerna (och -filmerna!), jag färgade det också under 2017. Så att jag visar färdiga sockar, det är inte något jag kommer att hålla på att göra här hela tiden i fortsättningen heller, utan även framöver så blir det någon enstaka gång bara.
 
Det är svårt att fånga färgen på en skärm - det såg någorlunda verklighetsnära ut på mobilen, men nu när jag skriver på datorn, så ser färgerna mycket kallare ut än i verkligheten. Hur det sedan ser ut på era skärmar, det har jag ingen aning om... Jag har i alla fall använt mig av vinrött och lila på ett vitt ofärgat garn, och så har garnet blivit såhär flerfärgat, rosa, vinröda och lila nyanser går in i varandra, helt utan något slags system eller någon som helst tanke. Mönstret är Minerva's Lucky Quidditch Socks, det finns gratis på Ravelry, ifall ni vill sticka egna sockar!
 
Förresten. Jag har pratat förut om att jag vill ha en mer enhetlig handgjord garderob, inte fullt så spretig färgmässigt, och det är svårt att åstadkomma det när jag nästan alltid köper garn och tyger på loppis. Mina stickade sockar är väldigt färgglada, och framtidsplanen är att försöka åstadkomma sockar som passar bättre in i min huvudsakligen svarta garderob (alltså så är jag på jakt efter svarta, gråa eller murrigare nyanser av vinrött, gult, grönt och blått, typ), men dom sockgarner som jag har i min garnlåda är nästan allihopa väldigt färgglada. Så murriga-sock-planen, den får ligga på hyllan ett tag, och jag fortsätter att sticka av dom garner jag redan har. Just nu så håller jag på att sticka om ett par redan-existerande sockar, som blev för stora första gången jag stickade dom. Nu får dom bli till ett par nya sockar som sitter bättre istället!
 
Jag hittade en ny bok av Lars Pettersson på bibblan sist, Urminnes hävd, och eftersom jag för det mesta matchar läsmusik med böckerna jag läser, så är dagens soundtrack på det samiska temat: