önskar böcker och tarotkort

Som jag skrev häromdagen, så är jag återigen i en period då jag känns dragen till häxerier av alla de slag - jag har sådana perioder ibland (liksom jag har en massa andra perioder...), och jag tänker att dom dyker upp då jag behöver det lite extra mycket. Olika människor har olika slags andlighet och tro, min har alltid varit riktad mot wicca, gudinnor, häxendom (och det ordet har jag visst hittat på, när jag googlar så är dom enda träffarna från min blogg...),  och jag ger det plats i mitt liv genom att omge mig med kristaller, tarotkort, böcker, amuletter, ben och fjädrar och liknande, och så samtalar jag mycket med vad jag kallar Gudinnan - hos kristna skulle det väl kallas bön. Jag vet inte om den kristna guden är lika närvarande och svarar lika mycket som min gudinna, men hon är rätt fantastisk! Min tro finns alltid där, men inte alltid lika aktivt, men som sagt - ibland, i perioder, då verkar jag behöva den lite extra mycket, och då dras jag till häxiga kanaler på youtube, då plockar jag fram mina böcker, kristaller och tarotkort, och då blir jag sugen på att sätta igång att jobba på vårat tarotprojekt igen (jag och Cathy ska måla ett par kort nu, jag har redan skissat på mina två, jag ska bara läsa lite mer om dom, och kolla lite vad andra har gjort med dom två korten, innan jag sätter igång och målar). Så ni kommer att se mer på bloggen på temat häxerier framöver ett tag!
 
Som jag har pratat om förut, så har jag varit tvungen att sälja en massa saker, för att få ihop pengar att leva för, och inte helt sällan så saknar jag mycket av det jag har sålt. Detsamma gäller min tarotsamling och min samling häxböcke, jag har sålt majoriteten av båda, och jag önskar att jag inte hade behövt göra det (en del har jag gett bort, för jag har känt mig färdiga med dom, och för att mottagaren förhoppningsvis får mer glädje av dom än jag, och det är en helt annan sak än att behöva sälja sina saker för att skrapa ihop pengar). Hade jag mer pengar, så hade jag lagt en del av dom på att fylla på mina samlingar! Något av dom här tex hade gärna fått flytta hem till mig! Böckerna jag skriver upp på önskelistan är serier, där jag önskar mig hela serien - det har kommit så många böcker på temat häxor och magi dom senaste 6-7 åren, så jag har väldigt lite koll på vad som faktiskt finns utgivet nu. Tarotkorten jag önskar är dels några nyare tarotlekar, dels en som jag har haft, och önskar mig igen.
 
Johan Egerkrans böcker står förstås på önskelistan! Jag har redan Nordiska väsen, men önskar också Nordiska gudar och De odöda - dom är måsten för den som är intresserad av nordisk mytologi och religion, och för den som helt enkelt uppskattar fantastiska illustrationer!
 
Dom här fyra praktverken av Hella Nathorst-Böös önskar jag förstås också! Jag har bläddrat i en eller två hos Karin, och dom är verkligen jättefina, och väldigt matiga och innehållsrika - massor av fakta och information!
 
Nu kommer vi in på kategorin "böcker jag inte har sett i verkligheten, men som är så fina att jag vill ha dom på bokhyllan", dom här böckerna och nästa bokönskan hör till den kategorin. Shawn Robbins har skrivit flera böcker på olika teman inom ämnet wicca, och ni ser ju hur fina dom är! Är dom bara hälften så bra som dom är fina, då tycker jag att dom är värda att köpas!
 
Jag har sett åsikter åt båda hållen om Skye Alexander, både ros och ris, men återigen - hennes böcker är så himla fina, så jag skulle gärna ge dom ett försök bara för den skull!
 
Och så ett par "ensamstående" böcker - först Rebel Witch av Kelly-Ann Maddox, som jag har följt på youtube i flera år (till och från) - hon har mycket bra att säga i sina videos, så jag läser gärna hennes bok också!
 
Jag hoppas att The Green Witch på youtube skriver en bok någongång, men tills dess så ser den här boken, The Book of Kitchen Witchery av Cerridwen Greenleaf, ut att vara ett trevligt alternativ! Massor av fina illustrationer, och illustrationer är som ni vet något jag verkligen fastnar för!
 
 
 
Och nu över till tarot- och orakelkortlekar:
 
 
Seasons of the Witch: Yule Oracle och Samhain Oracle hittade jag nu, när jag googlade efter bilder till böckerna ovan, och jag fastnade för dom på en gång! Särskilt den första, Yule Oracle, eftersom det finns så lite tarot/orakelkort med jultema, men eftersom Samhain och Halloween är min andra absoluta favorithelg (efter jul), så ligger den på önskelistan också!
 
Jolanda den Tredje Tarot har jag haft en gång, men jag sålde den, trots att jag älskar illustrationerna av en av mina stora favoritillustratörer, Hans Arnold - orsaken var dom hemska lila kanterna, som jag helt enkelt inte stod ut med! Nu har den givits ut igen, den här gången med vita kanter, och det ser mycket bättre ut (även om den skulle se ännu bättre ut helt utan kanter - kanter är en grej som jag gärna slipper på tarot-/orakelkort, jag vill ha enbart själva motivet på kortet, inga kanter alls), så självklart vill jag ha den här nya versionen!
 
Jag tycker om svartvita tarotlekar, och svartguldiga, som den här (extra roligt att den är rund också!), Golden Eclipse Tarot, som kombinerar tarot och astrologi, och är otroligt vacker! Den har inte kommit ut än, men går att förbeställa, om det är fler än jag som fastnat för den!
 
Många av dom tarotkortlekar som jag har behållit, är feministiska och queer-representerade, det är  något av en samling inom samlingen, och The Numinous Tarot skulle jag gärna lägga till i den samlingen! Den har inte heller getts ut än, men kan förbeställas! Förresten, om ni också gärna väljer feministiska/queer-tarot-/orakelkortlekar, så kolla upp Little Red Tarot Shop, dom säljer mycket sånt!
 
Som den här - Mother Tarot Deck (som inte heller har getts ut än...)! Faktum är, att i princip alla deras tarot-/orakelkortlekar står på min önskelista, utom Dark Days Tarot, för den har jag redan (och den är en av mina favoriter!).
 
Jag avslutar med ett par tarot/orakelkortlekar till på det feministiska temat, men dom här är (liksom Jolanda den Tredje) lätta att få tag på, dom finns bla på adlibris. Det här är Women of Science Tarot, hur coolt är inte det? Inte nog med att temat är supercoolt, så är illustrationerna också jättefina, så en tarotlek helt i min smak!
 
Feminist Oracles är lite på samma tema som Women of Science, fast kanske inte riktigt lika fin att titta på... Det finns en Art Oracles i samma serie, som jag också gärna vill ha!
 
Till sist, The Literary Witches Oracle, som jag har önskat mig sedan den kom för ett par år sedan. Helt i min smak - feministiskt tema, kvinnliga författare, vackra illustrationer - undrar om jag inte ska försöka skrapa ihop pengar till den i sommar?
 
För er som tycker att häxkonst och sånt är dödstrist och ganska larvigt, så har det här varit ett supermenlöst inlägg, och jag tror i och för sig inte att ni skrollat så här långt. För er som däremot också är intresserade, jag hoppas att ni hittat något att sätta upp på eran egen önskelista! För er som också tror på att verkligheten är större än vad den ser ut vid första anblicken, så har jag en liten berättelse från igår: Jag åkte in på byn igår eftermiddag, som vanligt lyssnade jag på en podcast i bilen, den här gången testade jag en jag precis hittat, i avsnittet pratade hon bland annat om rävar och rävmagi. Och precis när jag lyssnar på det, så springer en räv över vägen! Det är inget som händer hela tiden, kanske tre gånger under dom 24 år jag har haft körkort, så det känns som en bekräftelse från Universum och från min Gudinna - jag är på rätt plats just nu!
 
Och apropå rävar, eller åtminstone rävliknande djur - jag och Alice är hundvakt idag, hennes bästa kompis Egon är här, och vi har det hur mysigt som helst. Ja, dom sover mest hela tiden, båda två, så det är ingen konst att hundvakta då! Katterna däremot, dom håller inte med om att det är mysigt, dom håller sig ute idag, tur att det är bra kattväder! Jag tänkte nu fortsätta att lyssna på mitt morgonsoundtrack, och läsa på lite om tarotkort (så att jag kan sätta igång att måla sedan!), och hoppas på flera magiska sammanträffanden framöver!
 
 
 

Kommentera här: