äsch, nu gnällde jag visst igen...

Inte för att jag firar julen speciellt annars heller, men att fira den med att bli sjuk, det är en helt annan nivå av icke-firande... Jag vet inte om det bara är en förkylning eller om det är corona (jag har sluppit corona hittills, det vore typiskt om jag skulle få det nästan två år efter pandemin satte igång...), men sedan julafton har jag hostat och varit raspig i halsen, och sen satte nästäppan igång, och igår morse kom huvudvärken. Och sen började jag må bättre, hurra, tänkte jag, tills huvudvärken kom tillbaks på kvällen - då kom jag på att jag tog ett par Alvedon på förmiddagen, det var förstås därför jag mådde bättre... Jag började dagen med Alvedon, är på samma nivå av halvrisig som jag varit dom senaste dagarna (det är som tur är inte värsta varianten av förkylning, men det förkyldaste jag har varit på över tre år, och nu börjar jag bli less på det...), och hoppas att det går över snart - jag behöver verkligen åka in på byn. Hoppas förkylningen går över innan helgen, så kan jag åka in på måndag! Och hoppas att det inte snöar så mycket som det ser ut i väderappen, för det lilla jag har skottat i veckan har tagit på lungorna (snöskottning tar alltid på lungorna, jag har astma, så jag brukar alltid få avsluta med astmasprej), trots att det inte varit speciellt mycket snö, och trots att jag inte skottat många minuter i sträck. Jag är inte i skick för att hantera stora snömängder den här veckan!
 
Men samtidigt, jag vet att jag inte är ensam om att vara förkyld, och jag vet att andra har det mycket värre, men en förkylning är verkligen något som får en att känna sig eländig!
 
Under tiden, så har jag legat på soffan en massa (fast det är i och för sig inget nytt), jag har börjat kolla på tredje säsongen av Emily in Paris (det är något av självplågeri över det hela, det är så många av karaktärerna som stör mig så mycket, men jag tittar i alla fall...), och så har jag börjat titta på Homestead Rescue igen, jag har börjat om från säsong 1 (det finns att se flera säsonger på Discovery+, kan varmt rekommendera!) så jag har en massa avsnitt att se.
 
 
På vintern så blir jag alltid orimligt sugen på att sätta igång med att jobba i trädgården, då känns precis allting möjligt. Sen vet jag ju, att när våren äntligen kommer, så försvinner en del av den lusten, mycket beroende på brist på ork och brist på pengar. Jag saknar mitt gamla jag, när jag inte var utmattad hela tiden, utan jag hade bipolära svängningar lite då och då - när jag var i mina maniska perioder, då hade jag lust och ork att göra hur mycket som helst! Ja, visst fick jag dippar efteråt, och så fick jag ligga på soffan i några veckor, men sedan så svängde det uppåt igen, och jag fick lust och ork i några veckor. Nu är det bara dipp hela tiden, och om jag gör något ändå, så blir det ännu mer dipp. I jämförelse, så känns mitt gamla jag som Superwoman, och mitt nuvarande jag känns som en stor klump kryptonit...
 
Men när jag kollar på Homestead Rescue, då kan jag låtsas en stund i alla fall, att jag också kan fixa och greja och göra en massa saker hemma, medans jag i bakhuvudet försöker att tänka lite rimligt i alla fall (rimliga mål i sommar: fixa ny grind till baksidan och äntligen lyckas få till staketet så att det är hundsäkert, fixa 2-3 pallkragar och markduk och börja hämta hem sten att täcka marken runt pallkragarna med, bättra på "staketet" runt min stubbrabatt). Jag har betydligt större planer och drömmar för vad jag vill göra med min gård, men bättre att sikta lågt och tänka långsiktigt och ha en chans att få till någonting, än att sikta högt och det bara blir kattskit av alltihop!
 
Jag tittade inte bara på tv-serier igår, det jag gjorde mest var faktiskt något jag har haft svårt att få ro till den senaste tiden - jag låg på soffan och läste, i en massa timmar. Faktum är, att jag sträckläste en bok på över 500 sidor, det var längesedan sist! Och det var egentligen precis så mycket jag orkade göra också - visst, att titta på en film/serie är teoretiskt inte mer jobbigt, men då måste jag ligga på sidan, glasögonskalmen skär in i huvudet efter ett tag, och det är väldigt obekvämt. När jag läser så tar jag av mig glasögonen, och slipper alltså det problemet. Nu är bara frågan vilken bok som förhoppningsvis blir dagens sträckläsning...
 
Jag lyssnade bland annat på den här spellistan igår, det återstår att se vad som blir dagens läsbakgrundsmusik...