önskar fina alice

Det finns så många fantastiska Alice i Underlandet/Alice i Spegellandet-utgåvor som helst, boken har ju getts ut i över 150 år, över hela världen - det blir många böcker det! Jag har en samling som många skulle tycka är mer än nog, eftersom jag är samlare in i märgen, så blir det aldrig nog, och jag har inga problem att hitta nya versioner av AiU som får det snålvattnet att rinna. Drömmen är en bokhylla enbart med Alice och relaterade böcker, men än så länge så skulle det vara en väldigt liten hylla...
 
 
Något jag har önskat i flera år, ända sedan jag såg att han skulle illustrera AiU, är Benjamin Lacombes versioner av böckerna. Dom finns på franska, spanska och tyska, inte på engelska än, och eftersom jag inte läser något av språken (utom väldigt knagglig franska) så spelar det inte så stor roll vilken av dom jag får tag på - huvudsaken att det blir någon av dom! Adlibris har båda böckerna på tyska, det funkar bra för mig!
 
 
Jag tror att det här är den enda som jag saknar av Barnes & Noble's leatherbound, men det kan säkert visa sig vara en sanning med modifikation - dom har gett ut flera stycken, och gör nyutgivningar på redan utgedda böcker lite då och då. Den här vet jag dock att jag inte har, den är den enda så vitt jag vet som har mjuka pärmar, så det är lätt att komma ihåg!
 
 
Den här vill jag mest ha för att jag redan har Alice i Spegellandet, som jag hittade på bokrean i vintras. Sen är den förstås väldigt fin också, en stor och rejäl bok, med jättefina illustrationer.
 
 
Den här utgåvan har redan blivit en klassiker, och en jag känner hör hemma i en Alice-samling. Inte minst eftersom förlaget Macmillan gav ut AiU den första gången det begav sig, så en Macmillanbok hör helt klart till!
 
 
Här var det inget mer speciellt, än att jag fastnade för omslaget - det ceriserosa mot det blå, och om blå kanterna uppepå det. Superläckert, och står definivt ut från mängden!
 
Till sist något som inte är en bok, utan en tarotlek. Jag har redan Wonderland tarot, och jag har haft en, eller om det var två, indie-utgivna tarotlekar med AiU-tema som jag sålde för att jag inte tyckte om dom, men den här vill jag förstås också ha. Äsch, vem försöker jag lura - jag vill ha alla Alice-tarotlekar. Nästan! ^_^
 
 
Eller ja, till allra allra sist - en video full med fina Alice-utgåvor, från 1865 ända fram till nu. Gissa om jag sitter och bara vill ha och vill ha! Några har jag, många har jag inte, och åtskilliga är jättesvåra att få tag på, kan jag tänka mig. Antikvariat och ebay kanske kan hjälpa till, åtminstone om man bor i England eller USA, i Sverige är det inte helt lätt att hitta gamla Alice. Tur att vi kan hitta nya utgåvor i alla fall - adlibris, bokus och book depository är gudasända för oss som samlar böcker!
 
Förresten - jag såg i en av videosarna jag sett med Alice-samlingar, att hon köpte en AiU i varje land hon besökte, på språket som talas i landet. Vilken rolig grej! Det får mig att vilja resa, bara för att kunna köpa AiU runt omkring i världen. Jag har inte varit utomlands på 19 år - det kanske är på tiden? Jag får lov att börja köpa lotter, så att jag kan vinna lite resepengar...
 
 

Kommentera här: