nyrandiga stolpar

Runt mitt hus har jag djupa diken, inget som man vill ramla ner i, och definitivt inget man vill råka köra ner bilen i. Alltså så var bland det första jag gjorde när jag köpte huset att banka ner en stolpe på var sida om infarten, så att det är lätt att se var det är säkert att köra. Lite senare så klädde jag stolparna med virkade överdrag med reflexband upptill - vips så blev dom finare att titta på, och synliga i mörker dessutom. Ett väldigt praktiskt DIY, måste jag säga! Men - efter över åtta år, och efter en del kattklös, så var stolparna inte direkt dekorativa längre... För en månad sedan, så började jag på att virka nya överdrag, och nu blev jag alldeles nyss klar, jag kom precis in efter att ha klätt på stolparna igen! Det var definitivt inte det roligaste virkprojekt jag gjort, faktum är att det var bland dom tråkigaste, men det känns bra att det är gjort, och att det är många år kvar tills jag behöver göra om det igen! ^_^ Det känns också väldigt bra att jag äntligen kan börja på ett nytt stickprojekt, det är efterlängtat!
 
Jag letade igenom mitt garnförråd, och hittade ett gäng billiga garner, huvudsakligen akryl, men det kan ha varit ull i någon färg också - akryl håller bättre, märkte jag, ull blir fortare skört och multnar nästan på stolpen. Och det är förstås grejen med naturmaterial - plast (som akryl ju är) har en förmultningstid på 100 år, naturmaterial har en betydligt kortare förmultningstid, och det är en av dom bra egenskaperna. Nedgrävd ull blir efter ett tag jord, nedgrävd plast förblir plast i 100 år...
 
Såhär såg det ut innan, ganska skabbigt alltså! Dom här överdragen var alltså i färg från början, även om dom inte var riktigt lika färgglada som dom nya överdragen. Och egentligen så spelar det väl ingen roll hur stolparna ser ut, så länge dom fyller sin funktion (att göra så att jag inte kör i diket alltså, och att visa var infarten är när det är mörkt), men jag gillar ju när det är fint, och när det är färgglatt!
 
Å, förresten - ni lär inte kunna missa ett annat fix som ska ha varit gjort för flera år sedan, och som jag börjat på, men som visade sig bökigare än vad jag hade tänkt: staketet. En som skottade gården för några år sedan med traktor körde sönder staketet, och sedan så har det sett ut såhär. Eller ja, lite värre har det sett ut, lite har jag lyckats fixa, men som ni ser på den ojämna överkanten, så har jag inte lyckats så bra med att skruva på brädorna igen... Nytt försök nästa vår!
 
Idag spelar jag den här spellistan, och så tänkte jag fortsätta läsa Kastanjemannen. Egentligen så är det min sängläsning (jag har en bok på sängbordet, och en bok på soffbordet), men jag vill veta vad som händer utan att behöva vänta tills inatt. Jag hade tänkt se serien sen, men innan jag ser den, så vill jag läsa klart boken (jag funderade på att sticka emellan med serien och sen läsa klart, men nä, det ska vara i rätt ordning!), och det så snart som möjligt. Alltså så blir det musik och läsning på schemat idag! ^_^ Jag börjar som sagt med den här spellistan, och så byter jag ut den om ett par timmar.