fint hemma och halloweenlängtar

Efter att ha städat och fixat i ett flera dagar, så är ungefär så fint hemma som jag kan få till det - perfekt läge att få påhälsning, alltså! Maria och Clara kom och hälsade på igår, jättetrevligt, så dom fick se huset på sitt nästan bästa (imorse lade jag fram ett par mattor också, och plockade undan grejer överallt där jag hittade sånt som låg fel, eller som inte hade något hem, så idag är det ett snäpp bättre!) - det känns bra att få besök när man inte skäms över att det ser ut som en rathög! Och imorgon ska jag ut och hämta väggskenor och konsoller, och köpa hyllplan och skruvar, så planen för resten av morgondagen involverar helt enkelt en massa skruvande, och sen en massa omstuvande av grejer - en dag med en massa jobb, men jobb som jag länge sett fram emot!
 
Om ni tittat noga på bilden och reagerat på bristen på löv i träden, så beror det på att det är en bild från förra året (pelargonen på hyllan i fönstret är förresten en av dom jag har utplanterade nu, den är stor som bara den, och har blommat i ett par månader, den stortrivs just nu!) - det går fortfarande inte att ladda upp bilder på bloggen... Men jag är fruktansvärt sugen på att börja halloweenpynta redan nu, så den här bilden är väldigt representativ för nu också - särskilt som att det inte ser helt olikt ut i fönstret nu också... Spökena hänger uppe hela året, och tomten har stått där på sin plats sedan jag flyttade in för drygt sju år sedan, och innan dess stod han i köksfönstret i min gamla lägenhet i över fem år - jag har inte superrespekt för högtidspynt, om man säger så... Men - jag försöker att överleva ett par veckor till utan att börja halloweenpynta, jag brukar sätta igång efter min födelsedag (eller på min födelsedag...), då brukar halloweengranen åka upp, och det längtar jag hur mycket som helst efter nu!
 
Jag tänkte förresten vara med på årets Secret Halloween-swap i min mail art-grupp, jag har varit med nästan varenda år sedan 2010, så det är definitivt en tradition. Det är en bra anledning till att skapa på halloweentema, och på måndag får vi våra partners, om jag minns rätt. Det, och att få upp kökshyllorna, det är kanske tillräckligt för att distrahera mig från att ge mig på halloweenpyntningen alldeles för tidigt.
 
Hoppas förresten att dom har börjat få upp halloweenpyntet på Dollarstore imorgon! Då är det inte bara slutet på augusti, då är det september, då är det verkligen dags! Jisses vad jag avundas folk i USA, som kan hitta dom första halloweengrejerna i butikerna redan i juli! För er, som liksom jag, tycker att det är nånting bra, ni kan titta och avundas här, på en massa halloweenshoppingvideos!
 
Eller så kan ni lyssna på en halloweenspellista, dom kommer att börja dyka upp här från och med nu!