önskar inredningsinspiration

Jag var in på byn i förmiddags, åkte med en massa grejer på tippen, både skräp och två lådor till återbruksboden (och hittade grejer att ta med hem!), och så köpte jag tapetklister på Dollar på vägen hem, så nu är jag redo att tapetsera, bara jag målat klart! Och eftersom jag vill komma igång med tapeterna snart, så målade jag just ett lager till med vit färg närmast fönstren och bakom diskbänken, fast jag inte alls orkade egentligen. Idag gick det på enbart vilja, för usch vad trött jag är! Eller inte enbart vilja, också tacksamhet, jag tror att det är rätt ord - jag ska in på byn och hämta en burk gul färg imorgon. Tack vare godheten hos mänskligheten (eller hos just den här delen av mänskligheten), så har jag fått tag på mer färg redan, och behöver inte vänta en eller ett par månader med att köpa - jag byter helt enkelt en färgburk mot ett gäng av mina gamla grejer! Byteshandel är min favorithandel! Så ja, det är en stor anledning till att jag tvingade mig att orka måla idag, för imorgon kan jag måla klart det gula (den sista listen, under blombrädorna och så fixa lite kludd som blivit när jag målat det vita). Det är det enda som saknas, sedan har jag målat klart ätdelen av köket! Så värt att ta fram målargrejerna, fast jag egentligen bara vill ligga på soffan och sova en stund!
 
 Jag har ju hållit på att svara på undersökningar hos yougov för att samla ihop till presentkort, efter sådär ett år, så börjar jag nu närma mig 500 kronorspresentkortet, äntligen, och dom två tidigare som jag fått har jag bränt på böcker - jag har ju aldrig råd att köpa nya böcker, så det känns som en härlig lyx. Den här gången ska pengarna bli en vattenkokare istället, det är rätt panik med det, då även min tekastrull håller på att lägga av (den ser hemsk ut inuti, som den har spetälska eller syfilis eller nåt), men det betyder inte att jag inte vill köpa böcker. Jäklar vilken enorm önskelista jag har på adlibris! Den senaste tiden så har jag gärna velat ha några nya inredningsböcker, jag letar gärna inspiration i böcker och tidningar (men också på pinterest och instagram förstås), och ingen av dom böcker jag har känns vara det jag är ute efter. Och eftersom det kanske är fler än jag som gillar inredningsböcker, så tänkte jag dela med mig av några som står på önskelistan:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
För min egen del, så står kanske inte alla av dom här högst upp på min önskelista just nu, jag vill ha böcker med mycket färg och mönster och personlighet, så Beata Heuman/Every room should sing, Susanna Salk/Decorate fearlessly och Quenting Bell & Virginia Nicholson/Charleston ligger nog närmast det jag söker. Och fast den inte är en inredningsbok i ordets rätta bemärkelse, så vill jag gärna ha Decorating a room of one's own, som är en samling essäer om inredningen i klassiska böcker - precis sånt jag gillar! Har ni sett några färgglada inredningsböcker, så får ni gärna tipsa om dom, jag lägger gärna till fler på önskelistan!
 
Jag plockade fram en gammal spellista, som jag nästan aldrig spelar numera - det är synd, det är många bra låtar på den! Nu ville jag spela musik med mycket energi, för att hålla mig på benen medans jag målade. Det funkade! Dessutom så blev jag påmind om musik jag lyssnade mycket på förr, som jag i det närmaste glömt bort nu, så två flugor i en smäll!
 
 

Kommentera här: