vårat på köksbordet

På köksbordet har jag plockat fram vårfärgerna, fast jag dröjer lite till med påskpyntet (något som jag ställt på bordet efter dom här bilderna tagits, och som många skulle klassa som påskpynt, är en vas med ris, björk och sälg, men jag var helt enkelt tvungen att passa på och ta tillvara på allt björkris som blåste loss i stormen för ett tag sedan!). Faktum är (inte helt oväntat kanske, med tanke på senaste veckans inlägg på bloggen...), så känns jag inte supersugen på att plocka fram påskgrejerna, jag vill ju ha Halloween!
 
Vad som skulle vara en bra medelväg, vore att pynta med lite påskhäxor, men jag har inte en enda påskhäxa i min påsklåda - det är några tuppar, lite kycklingar, några kaniner, inte speciellt mycket påskpynt, särskilt inte med tanke på hur mycket julpynt jag har. Men det är problemet med att handla bara på loppis, nästan, och att föredra äldre grejer - det finns väldigt lite retropåskpynt i mina trakter. Och någon häxa lyckades jag inte hitta igår, varken på Röda Korset eller på Dollarstore (jag skulle gärna kolla Röda Korset i Hammerdal, men dels är jag rädd om den lilla bensinskvätt jag har i tanken, dels så är plånboken rätt tom...). Så jag ska kolla i mina halloweenlådor, jag vet att jag åtminstone har en eller ett par skyltar med häxor på, det är bättre än inget. En svart katt eller två skulle också funka, jag har en i keramik, jag ska se om jag har fler som inte skriker Halloween...
 
Igår började jag förresten måla vardagsrummet, jag tar en väggsnutt i taget, så jag inte behöver flytta på alla grejer samtidigt. Den första väggsnutten behöver ett lager vitfärg till (jag tror att det räcker), så kan jag måla svarta ränder sedan - räcker maskeringstejpen, så blir det förhoppningsvis en svartrandig vägg redan imorgon! Nästa vägg kräver tyärr mer jobb, inte för att jag ska tejpa en massa ränder (jag tror inte att den väggen blir randig, eller så kanske jag bestämmer mig för att måla hela rummet randigt, jag får se), utan för att jag har ett teakskåp, ett älghorn och en bokhylla full med böcker att flytta undan. Sen är det inte så mycket vägg att måla, när alla grejer väl är ur vägen. Men jag tänker inte fundera mer på just det idag, utan mitt fokus är på att jobba på på just den vägg jag håller på med. Jag ser fram emot att få se ränderna på plats, och att få se om det blir så bra som jag hoppas på!
 
Dagens soundtrack blir en tjuvstart på april, för jag har mest lyssnat på halloweenmusik den senaste tiden, och halloweenmusik stämde illa in med mitt våriga köksbord.