julönskningar

I min familj så låter dom rätt överens - inga julklappar till dom vuxna i år, bara till barnen. Jag tycker att det är jättesvårt att hitta billiga julklappar till barn (om dom inte råkar vara bokfantaster, då är det lätt!), däremot hittar jag utan problem julklappar till dom vuxna, och ger faktiskt hellre det. Så då kommer jag att göra det ändå, fast dom andra bara ger till barnen (jo, nånting kommer jag att ge barnen också, men det blir något litet bara - dom får så stora och fina paket ändå av dom andra!). Men - med tanke på att det inte blir några julklappar för min del, kommer jag alltså att hoppa över den traditionsenliga önskelistan? Nej, självklart inte - som vanligt, så är min önskelista mest av allt till mig själv, en lista på sånt jag gärna vill ha, som jag håller ögonen öppna efter, som mitt liv vore bättre om jag hade, en kom-ihåg-lista, en önskeshoppinglista - och om nån skulle vilja ge mig en present, så är det här ett bra ställe att kolla på!
 
* Jag började skriva om det här härom veckan - jag kom på vad jag önskar mig till min 50-årsdag, och till jular och födelsedagar tiden fram tills dess, så önskar jag bidrag: jag önskar mig hjälp med att fixa min trädgård! Nu är den rätt hemsk, och jag har varken ork eller ekonomi att göra iordning den själv, så på somrarna vill jag knappt gå ut på baksidan, jag blir bara deprimerad av det. Nu är det länge till sommaren, så det är rätt orimligt att önska något faktiskt och fysiskt bidrag såhär mitt i vintern, men ett presentkort på tex jord, en fin kruka eller skulptur, en perenn, blomlökar, markväv, en stunds arbetshjälp tex att lösa in till våren, eller om ni har grejer liggande oanvända i förråd och garage, tex pallkragar, tegelstenar, betongplattor, stenar och sånt (klicka på länken, kolla på videon, så ser ni hur jag vill ha det i min trädgård!). Mitt  mål är att dom kommande åren att tänka långsiktigt med trädgården, och att vara smart och hugga grejer till den när det dyker upp saker på tex facebook, och om några år så vill jag förhoppningsvis spendera sommardagarna ute på baksidan!
 
* Ett annat projekt som dragit ut på tiden, är mitt kök. Mitt mål är att göra klart det i vinter, och det är det enda målet jag sätter för vintern (liksom trädgården är det enda målet jag tänker sätta för i sommar). Jag har tapeter och tapetklister och sånt, det som fattas där är att jag ska orka sätta igång igen med det. Det som känns som en svårighet, är hyllorna jag ska ha över köksbänken, och det är där jag önskar nu: väggskenor (8 st 90-97 cm långa), konsoller (2-3 till varje skena) och hyllplan (gärna gamla brädor!), 2-3 stycken 200-230 cm långa, 1 st 76 cm lång, alla 25 cm breda.
 
* Böcker, alltid! Antingen presentkort på adlibris, eller gamla böcker, typ gamla kokböcker (drömmen är en kristidskokbok!), gamla husmoderslexikon, gamla barnböcker, gamla klassiker (Jane Austen "Northanger Abbey", E M Forster "Maurice" och Charlotte Brontë "Villette" står längst upp på listan), gamla Alice i Underlandet, eller helt enkelt riktigt gammalt och väldigt fint!
 
* Alltid bidrag till djuren - Friskies torrfoder till katterna och torkat kött till Alice (inte torkad kyckling, vi brukar köpa torkad anka på tex Dollarstore)
 
* Alltid sånt som te (dricker mest svart te), choklad (inte apelsinchoklad, gärna mintchoklad, choklad med lakrits, och choklad som krasar, med krisp och kex och nötter och sånt) och lakrits (det mesta utom lakritsbåtar - hårda och sega, saltlakrits och sötlakrits, hallon/lakrits, lakritskola, gärna pulver och sånt)
 
* Den gula retroservisen på Röda Korset i Strömsund (21 delar kostar 250 kr),  jag försökar skramla ihop pengar till den, men det går fruktansvärt trögt att sälja grejer på facebook, folk vill helt enkelt inte ha vad jag har att sälja...
 
* Ett USB-minne så att jag kan tömma kopiera av resten som finns kvar på den här gammdatorn (det är ett par spel, så det lär krävas ganska mycket GB...) - förhoppningsvis så har jag en ny dator till jul, så jag tänker inte ens önska bidrag till den...
 
Som sagt - min familj ger inte presenter till vuxna i år (utom jag, då...), så det här är mest av allt min egen påminneslista, men som sagt igen - det skadar inte att skriva ner saker, ibland så kommer sånt till oväntad nytta!
 
Och eftersom det redan har varit första advent, det är december imorgon, och det här är som sagt min julönskelista - idag kör vi igång med julmusiken på bloggen!