årets sista dag, årets sista bu och bä

Några dagar, några bra saker, och några dåliga:
 
Kommer ni ihåg att jag sade att jag tänkte börja med nagellack igen? Jag var till Karin och spenderade en trevlig eftermiddag i fredags, och vi kom in på nagellack, och hon hade nagellack som hon aldrig använde, och som jag fick ta - ett svart, och ett svartrött, och det svartröda råkade dessutom vara en av mina favoriter från förr! Jag är om möjligt ännu sämre än förr på att måla naglarna (dels är jag väldigt rostig efter över ett år utan, dels är naglarna väldigt nerbitna), men det känns väldigt bra att händerna ser ut som dom brukar se ut igen! På fotot ovan ser ni också ett väldigt snabbt projekt till min handgjorda garderob, något som jag tänkt sticka ett tag, men inte fått tummen ur -  stickade band att knyta om hästsvansen, eller som här, om en fläta. Ett väldigt enkelt projekt - bara en stickad i-cord, men en stickad rosett är faktiskt oväntat fint!
 
Att gå bort till Karin i fredags var en väldigt bra sak, för det betydde att jag kunde skjuta upp snöskottningen till på lördagen, igår alltså. Men igår, när jag var ute med Alice, och gjorde mitt bästa för att peppa mig själv till att skotta åtminstone litegrann, plogkanten i alla fall, då mötte jag en granne i traktor från längre bort i byn, samma granne som hjälper mig att skotta när det är mycket snö. Gissa vart han var på väg? Japp, han kom som en livräddande ängel, och skottade det värsta på gården (bilen står så han kan inte ta allt), och plötsligt kändes det mindre bråttom att skotta resten. Runt bilen, bron, soptunnan och brevlådan behöver det fortfarande skottas, men det kan jag göra imorgon, för idag finns helt enkelt inte orken. Men snacka om att jag är glad och tacksam, att jag har en ängel med en traktor, som gör dom värsta snödagarna så mycket lättare att överleva!
 
Jag håller på att ta bort julpyntet idag (adventsstjärnor och julgardiner får vara kvar ett par veckor till, men resten ryker, nu vill jag ha in mera ljus och mera vårkänslor - hade jag möjlighet, så hade jag köpt en hel hög med vårlökar och massor av tulpaner nu!), och det är alltid jätteskönt. Mindre skönt, är att jag lyckades krascha min fönsterlampa när jag skulle byta tillbaks den när tomtegrottan plockats bort - jag tog ner den från klädkammaren (där den har tippat utan problem förut), ställde den på köksbordet, och råkade välta den när jag kom åt den med armen medans jag plockade undan grejer, och glasskärmen gick sönder... Så nu måste jag hitta en alternativ fönsterlampa, det är för mörkt i köket utan en lampa på fönsterbrädan. Jag har en lampa som behövs fixas sladden på, men eftersom jag tog tillvara på sladden från den trasiga lampan, så kan jag fixa den. Jag har också en lampa stående i sovrummet, som också kan användas, men båda dom lamporna saknar skärm. Men nu när jag säger det - jag har en lampa i sovrumsfönstret, med skärm och allting, jag undrar om inte den kan funka? Jag använder den ändå aldrig, så dumt att den bara står där, när jag är i behov av en lampa!
 
Jag har kollat klart på dom säsonger av Outlander som finns på Netflix, den sista säsongen finns att se på Viaplay, men tyvärr så har jag redan utnyttjat deras erbjudande om en gratis vecka, så jag får väl helt enkelt vänta in att den sista säsongen kommer på Netflix, jag läste någonstans att det brukar ta ungefär ett år efter att serierna sänts på annat håll innan dom kommer till Netflix, så i sommar nångång alltså (annars så brukar jag hitta alternativa lösningar, men jag vill ha Outlander med textning, pga all gaeliska). Men - jag kunde inte vänta med att få veta vem mördaren är, så jag googlade... Det känns bra att veta att jag hade rätt i mina gissningar! ^_^
 
Jag började titta på ett par andra serier när Outlander var slut, dels Glamorous, dels Lessons in chemistry. Glamorous är sådär (fast jag tittar klart på serien ändå...), den påminner om Emily in Paris och Shopaholic-serien (böckerna, alltså), med en naiv huvudperson som alltid ställer till det för sig, men som ändå alltid lyckas fixa saker ändå, och den sortens huvudperson stör mig något enormt - dom kör alltid sitt race, sätter dom andra i skiten, och när problemen löser sig ändå, så blir dom hjältar. Lessons in chemistry är efter tre avsnitt inte alls vad trailern får serien att verka vara, men även den ska jag se klart, den är i alla fall bättre än Glamorous, och att den utspelar sig på 50-talet gör att den är värd att se på grund av estetiken, även om annat inte är lika fantastiskt. Men - det är fem avsnitt kvar av säsongen, än finns det tid för serien att uppfylla vad trailern lovar!
 
Jag efterlyste en garnsnutt för att laga en tröja på facebook, inte bara var det en som hade lite garn att avvara, hon skickar det med post, helt gratis. Så himla schysst!
 
Igår kväll blev jag taggad i ett inlägg på facebook - jag hade vunnit en utlottning av en bok! Så roligt, sånt blir jag förstås alltid glad av!
 
Det är nyårsafton, jag sitter hemma med Alice och katterna, jag har inget flådigare att äta än spaghetti och bönor sedan igår, jag har inga nyårstjusiga kläder på mig, bara leggings, mjukisklänning och ylletröja (min vanliga vinterstil, alltså!), men året kommer att ta slut ändå. Förhoppningsvis så blir nästa år lite mindre dåligt än det här året (det var inget vidare, mitt mående var inget vidare, min ekonomi var usel), jag skulle kunna säga att det kan bara bli bättre, men det är bara kolla på hur världen ser ut, så vet vi ju att det inte är sant... Det kan bli riktigt jäkla skitdåligt också, men jag hoppas ändå att det blir bättre! Och jag har en sak idag som jag är väldigt tacksam för - varken Alice, Bosse eller Selma är skotträdda (vi bor granne med en skyttebana, dom är van med att det smäller hela sommaren), men även om dom hade varit det så vore det inga problem - vi bor på sidan av i en liten by, vid tolvslaget går det ibland att se någon enstaka raket, men vi hör absolut ingenting. Jag önskar att alla skotträdda djur bodde så bra som vi gör! Ja, jag önskar förstås att dom en gång för alla förbjöd allt vad smällare och raketer, och att dom faktiskt såg till att det förbudet följdes också!
 
Gott nytt år på er, hoppas att er kväll blir bra!
 
Dagens soundtrack blir den enda nyårsspellista jag någonsin gjort - det är en blandad kompott, nyare musik (nja, nyare och nyare - jag gjorde listan för 12 år sedan...), äldre musik, olika genrer, blandade artister, och jag är rätt säker på att det mesta svänger... Dom flesta borde kunna hitta något dom gillar på den!