en riktigt trevlig lördag

Jag var in till Östersund igår, klippning av hund stod på schemat - det var definitivt på tiden! När hon är hos frisören, så brukar jag passa på att gå på loppis, igår följde syster Suss också med, och då blev tiden lite mer upphackad - mindre tid till loppis, men tid till umgänge istället. Det har jag inga problem med, jag träffar henne så sällan, det är värt alla loppisar i världen! Men vi hann på Pingstkyrkans loppis, den har alltid varit en favorit, nu har det blivit så dyrt, så jag kommer faktiskt inte att gå tillbaka dit. Jag kollade på kläder (otroligt svårt bara det, så trångt på klädställningarna så det gick knappt att titta på kläderna), klänningar var första fokus, priserna låg mellan 75 kr och 200 kr på dom jag tittade på (jag hittade ett par Suss-byxor, dom kostade över 200 kr) - vintagepriser i en välgörenhetsbutik, och inget jag har råd att betala. Jag köpte två djupa skålar och en liten teburk, allt annat jag tittade på var alldeles för dyrt.
 
Så skjutsade jag Suss för att ta hennes andra Corona-spruta (jag tar min första om drygt tre veckor), och så åkte vi in på stan sen, jag hade en påse gamla kläder att lämna på H&M. Gamla textilier återbrukas, och man får en kupong på 50 kr som tack för hjälpen (att använda när man handlar för minst 300 kr). Jag kollade också på deras reaställningar, och hittade två klänningar, priserna på dom var vad jag hade fått betala för begagnade klänningar på Pingstkyrkan - så ska det absolut inte vara! Den ena klänningen har jag på mig, den andra har jag inte hunnit prova än, men jag siktade in mig på puffigt och oversize som ska passa i min svarta garderob, så den ena är helsvart, den andra är svart med små vita och gula blommor - och puffärmar, volanger och en vid kjol. Underbart! Och så gick vi och åt kinabuffé innan det blev dags att hämta Alice, jag äter nästan aldrig ute, så det hade varit bra även om maten hade varit dålig, men som tur var så var det god mat dessutom. Riktigt lyxigt, och riktigt trevligt!
 
Och när vi hämtat en väldigt snygg Alice, så skjutsade jag hem Suss, hennes sambo är bonde, så dom bor på en bondgård - helt fantastiskt! Vi tittade på kalvar och på hästar, och på föl, och på hennes trebenta katt (han föll från ett fönster och bröt benet så illa att det fick amputeras, så nu har han bara tre ben), vi gick på promenad i hagarna (Alice stornjöt!), och så fikade vi lite innan det blev dags för mig att åka hem.
 
Och väl hemma, så var vi inbjudna till vännen Karin (som har Alice bästa hundkompis, pumin Egon), på bubbeldrickande och badtunnebad, så dagen slutade precis lika trevligt som den hade börjat. En superbra dag, från början till slut, helt enkelt!
 
Första badtunnebadet på tio år, det måste bli en selfie då! Jag skulle gärna ha velat ha en egen liten badtunna på gården, jag har inget badkar, så jag har överhuvudtaget inte badat på sex år, inte sedan jag flyttade hit! Och jag som älskar att bada!
 
Alice var väldigt fundersam över att jag satt i badtunnan, att jag var alldeles nära henne, men att hon inte kunde vara hos mig. Men så accepterade hon det, slappnade av, och hoppade upp i hammocken och somnade... Och där låg hon och sov, och sov och sov och sov! En jobbig dag för henne!
 
Så idag är jag trött och sliten, är inte van vid så fullpackade dagar, och är inte van vid att dricka alkohol (jag gör det kanske 2-3 gånger per år), så jag har legat på soffan mest hela dagen idag, Och Alice har legat ovanpå mig, på soffan - vi har varit lika utslagna båda två... Så blir det när man är van vid att bara gå hemma om dagarna, utan att göra mycket, och utan att träffa folk. Men en utslagen dag idag var helt klart värt det, för en så bra dag igår!