halloweenpyntat hemma hos mig!

Jag har börjat min Halloween på allra bästa sätt - färgade håret, som jag sade tidigare, började virka på min halloweenvirkning, en svart dödskallesjal (virkad av garn köpt på RK för 15 kr - det blir en billig sjal!), sydde om en kjol lite snabbt (svart fusksammet med volanger och spets, köpte den för en femma på Röda Korset, men den var för liten - klippte av den upptill så att den blev lagomt stor, sicksackade kanten, sydde en tunnel och trädde i en resår, och vips så har jag en ny kjol!) och kollade på senaste avsnittet av Project Runway, som råkade vara ett halloweenavsnitt. Perfekt! Jag ska fortsätta på samma spår, dricka en massa te, virka på min sjal, kolla på halloweenfilmer och halloweenvideos - det är så jag helst firar högtider, lugnt och skönt och mysigt hemma i soffan!
 
Nu får ni kika på hur jag har pyntat här hemma!
 
Redan på bron börjar pyntet och myset! Risbusken har jag snickrat ihop av en gammal adventsgran, den står där året runt, likaså belysningen i den och kulorna med påmålade ögon, men till Halloween så hänger jag dessutom upp några dödskallar i den. Lyktorna har jag hittat på tippen, dom är lite slitna, och en glasruta saknas (skulle ha varit hos glasmästaren och köpt en ny, jag tänkte först se om jag kunde använda glaset från en ram, men måtten är lite knepiga, så jag tror inte att jag hittar någon ram som passar), men är ändå jättefina där dom hänger. Jag har funderat på att måla om dom, men vet inte vilken färg jag skulle måla i så fall. Så dom får vara precis som jag hittade dom, tills jag kommer på något bättre!
 
Mina spökgirlanger är favoritpyntet, så fint och spooky! Ansiktskrukorna har jag upcyclat, dom är framme året runt, och spindeldiademet funkar fint längst uppe på toppen!
 
Granen är i och för sig också en favorit... På krokarna hänger Alice fladdermusvingar, Frankensteins monster (jag har fått honom av Audrey, han hänger där på sin krok året runt) och min nya orange kökshandduk med Hocus Pocus-motiv (den kommer också att användas året runt, den passar för bra för att bara vara framme till Halloween!).
 
Granen måste vi förstås titta närmare på! Det var från början en vanlig grön plastgran, i en väldigt bra mellanstorlek (jag hade en liten svart gran, som blev alldeles för liten efter några års pyntsamlande, och en större gran vore alldeles för stort - den här är perfekt!), som jag har sprejat svart med vanlig sprejfärg köpt på Dollarstore. Pyntet är en blandning av Dollarstore, presenter från USA, presenter från konstkompisar och Secret Halloween-swappar, loppisfynd och sånt jag gjort själv.
 
Om det är något speciellt ni undrar över, så är det bara att fråga!
 
På köksbordet så siktade jag på något av ett pumpatema, men har för lite pumpor för att jag skulle känna mig nöjd med bara dom (så tråkigt att en av pumporna, en orange likadan som min svarta pumpa, gick sönder i frakten från USA). Hade gärna haft lite levande färska pumpor också, men dom är så jäkla dyra! Den jag har, den är flera år gammal, istället för att ruttna, så torkade den, så den håller i all evighet! Dracula-nötknäpparen och den lilla uppdragbara pumpan är från Dollarstore, skelettet minns jag inte varifrån det är, fladdermusskålen är från Ica för några år sedan, kråkan har jag virkat, böckerna är från min samling, och resten är presenter från USA.
 
Böckerna är från mina bokhyllor, dom är Barnes & Nobles Leatherbound Classics, jättefina, jättedekorativa, och priset är väldigt överkomligt, rekommenderar dom absolut, finns både nya och gamla klassiker! Muggen är ett gammalt loppisfynd, och PEZ-häxan är från USA.
 
Översidan på mitt teakskåp får fungera som spiselkrans, en plats att dekorera, alltså - särskilt till dom olika högtiderna så pyntar jag ovanpå skåpet! I vanliga fall så står mina Terry Pratchett-böcker uppställda här, men för att få plats med pynt (och för att dom inte ryms i bokhyllan), så staplade jag helt enkelt upp dom, så att dom ska ta så lite plats som möjligt... Temat här blev katter, och jag är väligt glad över att jag hittade lite oranga grejer att lätta upp allt det svarta med. Jag behöver halloweenpynt i mer färger, eller i mer svartvitt!
 
Den virkade svarta katten har jag gjort, den svarta keramikkatten och den stickade svartvita är loppisfynd, den orange glitterkatten, den lilla häxhatten och den glittriga halloweentexten är från Dollarstore, den orange dödskalleburken är från ett Secret Halloween-swap. Bokhögen är från samlingen, förstås, mässingsugglan och bokstöden med faraoner är loppisfynd, och resten tror jag kommer från USA. Dom spretiga träden kommer jag att ha mycket glädje av när jag ska dekorera till alla Halloween i framtiden, jag har så lite grejer med lite höjd, och så att dom är två, så att dom kan rama in och ge balans, och så känns dom spooky på helt rätt sätt - dom är precis vad jag behövde!
 
Och till sist en bild från soffbordet. Jag har ett gammalt spetsförkläde som duk (jag tror att det är riktigt gammalt, typ 1800-tal - jag har funderingar på om det är något slags sorgeförkläde, det är hellångt, ganska smalt, saknar knytband men kan fästas vid kjolen med säkerhetsnålar). Närmast i bild skymtar en nysilverskål som jag har målat svart och decouperat med svarta katter, och i den ligger min Äkta Spåman-tarotkortlek, en randig Agatha Christie-bok (för den är så halloweensnygg) och en Dracula. Ljuslyktan med en pumpa är ett loppisfynd - ett av två halloweenloppisfynd i år (förra året blev det också två, det verkar vara något av en trend...).
 
Ungefär såhär ser det alltså ut hemma hos mig nu (jag har inte med varenda vrå och varenda pynt på bild - vill ni se precis allt, då får ni komma och hälsa på, eller kolla min Halloween house tour-video!), i vanliga fall skulle jag börja plocka bort allt nästa vecka, för att sedan börja ta fram julgrejer, men som jag sagt förut - i år vill jag inte att Halloween ska ta slut! Så halloweenpyntet får vara framme tills första advent, då börjar jag med julen. Om jag har lust med det, vill säga - jag kanske fortsätter med Halloween över julen också, man vet aldrig! Jag har ju redan en gran uppe! ^_^
 
Dagens soundtrack: