tapetserar kök och flyttar skåp

Jag har kommit rätt långt med helgens fixplaner - som ni ser, så har jag tapetserat det jag skulle tapetsera (resten får vänta tills jag har spacklat bakom fd överskåpen - även om jag har väggsnuttar som rent teoretiskt skulle kunna tapetseras nu, så är dom såpass nära väggar som ska spacklas och slipas, och eftersom mina tapeter inte är av bästa kvalitet, så vill jag inte utsätta dom för mer än nödvändigt), blomman i taket har fått flytta upp till sovrummet (den skulle inte att hänga bra när jag flyttar dit mitt nya skafferi, som är betydligt större än det gamla), och mitt gamla skafferi har fått flytta upp till målarrummet, och teakskåpet från målarrummet har fått flytta ner (jag har alltså gjort dom tyngsta jobben, det är skönt!). Fd garnskåpet är halvvägs tömt, men jag ska ta en stunds paus nu, innan jag tömmer det helt och flyttar det till köket. Förhoppningsvis så orkar jag grundmåla det ikväll, och så ett lager grundfärg till imorgon bitti, så kan jag måla det rosa sedan imorgon kväll.
 
Förresten - inte illa jobbat för en som egentligen knappt orkar resa sig från soffan, eller vad säger ni? Jag kommer att få lida för det i veckan, då kommer jag knappt att orka sitta upprätt, och det kommer att vara en kamp att hålla mig vaken. Men det är värt det - att ha det fint hemma är så viktigt för mig, jag som är hemma nästan precis hela tiden. Jag önskar att jag kunde åka en belöningssväng på loppis imorgon, men det är tyvärr helkört. Jag hoppas det går nästa helg - när jag jobbat och slitit och nästan slitit ut mig själv, då må jag få unna mig något också som lön för mödan!
 
Nu gäller det bara att se om jag får plats med så mycket jag hoppas i mitt nya skafferi - det är betydligt större, men hyllorna i den övre delen av skåpet, där jag hade tänkt ha mina plåtburkar med torrvaror, är mycket lägre än vad jag hade tänkt. Jag vet helt enkelt inte om jag har några burkar som är låga nog att få plats på hyllorna, i alla fall dom två övre! Den översta är väldigt låg, men där tänkte jag lägga mina gamla kokböcker (dom stod ovanpå mitt gamla skafferi, i en liten bibliotekshylla, men den har fått flytta upp till målarrummet nu - ni kan kolla närmare på det här, och oj vad köket är olikt sig!), och flaskor borde få plats att ligga där också. Underskåpet är nu fullt med pyntprylar, och en del av dom kommer att vara tvungen att få plats där sedan också, för dom ryms inte i mitt teakskåp, det är betydligt mindre, även om jag fick plats med nästan allt garn i dom två lådorna. Förresten, kom på - jag ställde in mina två syskrin i teakskåpet (jag tänkte mer estetiskt än praktiskt), men dom kan stå kvar på bokhyllan, så ryms bra mycket pyntgrejor där istället. Men förhoppningen är att få plats för lite porslin i underskåpet (fick jag plats med julporslinet så vore det fantastiskt bra, men det tror jag inte), torrvaror som saknar plåtburkar, större plåtburkar som inte får plats i överskåpet... Jag misstänker att jag tänker mig underskåpet som mycket större än vad det är...
 
Jag hade inte tänkt visa något från skåprockaden förrän jag var klar, men eftersom jag ändå behövde en paus, och det är en halvtimme tills Alice ska ut, så fick ni en halvleksrapport också. Håll tummarna för att mitt nya skafferi är lika magiskt rymligt som jag hoppas på!