längtar efter påsk och hemmafix

Om två månader så är det påsk, och gissa om jag längtar! Jag längtar dels för att det är en av mina favorithögtider, fast av tvärtom anledningar till att jag tycker om Halloween och jul - påsken känns så ljus och hoppfull, liksom Halloween så finns det väldigt få måsten (inte som julen, som är dränkt i traditioner - som jag i och för sig för det mesta struntar i...), utan det är upp till var och en att göra så mycket man vill av högtiden, eller så lite. Julen och Halloween handlar så mycket om mys, och om att tända ljus i mörkret, påsken handlar helt och hållet om att ljuset har kommit tillbaka och att våren väntar runt hörnet. Och just det är den största anledningen till att jag längtar efter påsken - vintern har varit så lång och mörk och kall och snöig, jag längtar så mycket efter våren, och påsken brukar kicka igång våren. Hoppas att våren för en gångs skull är tidig och varm, det var längesedan sist! Tredje anledningen till att jag längtar efter påsken, syns på bilden: jag hittade dom här äggen på en gratisloppis i somras, jag tog dom den sista vändan runt borden, bara för att, men när jag kom hem och tittade ordentligt på dom, så visade det sig att jag tycker väldigt mycket om dom! Dom är riktiga hönsägg, som har blåsts ut och marmorerats, dom är otroligt välgjorda och väldigt vackra! Eftersom jag hittade dom i somras, så har jag inte använt dom än, och det ser jag fram emot att göra i påsk!
 
Igår och i måndags så var jag in på byn, dels så hade jag ärenden, dels så passade jag på att vara social. I måndags så hittade jag på Hanna på bibblan (eller hon hittade på mig), och hon bjöd hem mig på lunch, och det var supertrevligt (och alltid trevligt att bli bjuden på mat ^_^), igår var jag hem till Maria och umgicks en stund. Att jag varit såpass social två veckor i rad, det hör definitivt inte till vanligheterna! Desto mer uppskattat känns det förstås!
 
Jag var också in på Röda Korset, och hittade ett par saker (dom får ni se på lördag!), och den lilla lilla förändringen som den ena saker gjorde hemma, den känns så himla bra! Jag har länge känt sånt behov av att ändra på saker här hemma, eller bara att fixa och skapa, och det är så frustrerande när jag inte kan göra någonting. Jag har många stora ändringar jag vill göra, men även pytteändringar kan vara tillfredsställande! Men nu kliar det ännu mer i fingrarna efter att hitta på något här hemma, även om det skulle vara något så litet som tex ett korsstygnsbroderi. Tyget som jag funderade på att sy kuddar av, skulle också funka jättebra som gardiner i köket, och det funderar jag på att sätta mig ner och sy - att fålla gardinkappor är inget jätteprojekt, och funkar bra att göra fast jag måste sy för hand. Även om jag förstås mycket hellre hade sytt på maskin - tio minuters maskinsömnad klår timmars handsömnad med hästlängder!
 
Det är dags för lunch, jag har en linsgryta på spisen (som jag förstås lyckats bränna - jag skulle behöva byta ut mina emaljgrytor mot rostfritt och tjockbottnat, dom flesta bränner det fast i som bara den, särskilt som att jag är usel på att komma ihåg att röra om...), och jag är väldigt hungrig. Och trött. Och rastlös. Mat först, och sedan vore en tupplur inte helt fel, men tyvärr så är jag för rastlös för att lägga omkull mig. Jag är också för rörig i hjärnan för att kunna bestämma mig för något att titta på, och då blir jag ännu rastlösare, för då sitter jag bara och kollar några minuter här, några minuter där, en massa skrollande på mobilen, några sidors bokläsning - otroligt jobbigt, faktiskt! Det hjälper när jag har något i händerna, men efter att garnet tog slut när jag stickade sockar sist, så tog det tvärstopp i skallen, och jag vet inte vad jag vill göra för något. Jag skulle kunna sticka mer sockar, jag har garn, men samtidigt vill jag göra något till hemmet också. Som sagt, det är rörigt i hjärnan just nu, och rastlösheten gör det ännu rörigare.
 
Men först av allt - mat!