målarmåndag - suzi-zine!

Det känns konstigt och fel att bara fortsätta som vanligt, fast Hasse inte finns längre, men samtidigt så går livet vidare, Hasse är inte den första jag har mist, han kommer inte att vara den sista, och jag vet ju - tiden stannar inte för att det händer något hemskt. Fast jag förstår absolut tanken med viktorianerna och deras sorgeår, att man låter det ta tid att komma tillbaks till vanliga rutiner igen. Fast samtidigt - utan rutiner så fungerar jag inte, för mig är det viktigt att komma tillbaka till life as usual så snart som möjligt. Och life as usual betyder att idag är det målarmåndag, och eftersom jag målade som en tok förra veckan, så har jag något färdigt att visa er:
 
I måndags så visade jag vad jag hade börjat på, ett till minizine, den här gången är temat Suzi Blu (klicka på länken för att läsa lite mer om bakgrunden till det!). Jag gick flera av hennes kurser mellan sådär 2008-2012, och dom olika sidorna i mitt lilla Suzi-zine är inspirerade av dom olika kurserna jag gick. Jag har försökt att hålla mig till den stil och dom tekniker jag lärde mig av henne, men på tio år så har jag förstås hunnit skaffa mig mitt eget sätt att måla på, och min egen stil, och jag har inte lyckats hålla tillbaks dom, utan det blev en blandning av Suzis stil, och min egen. Dessutom - hon målar i väldigt mixed media - mycket textur, många olika material och medier, även om jag också målar i mixed media, så håller jag mig för det mesta till akryl och collage, och så oljepasteller och färgpennor någon gång ibland. Förr hade jag en rejäl stash med material av alla möjliga slag, men för några år sedan så rensade jag ur en massa, vilket gör att jag inte längre kan mixa min media fullt så mycket som Suzi gör. Men - jag har gjort vad jag kan med vad jag har! Nu slutar jag prata, och så visar jag istället vad det blev av det hela!
 
En snabb påminnelse - ett minizine är alltså ett litet 8-sidigt zine, vikt av ett enda ark papper (men man kan faktiskt göra zine med fler sidor av ett enda ark också, men det har jag inte testat än!), därav rutindelningen på min målning - jag har alltså målat åtta sidor som ska vikas ihop till en liten bok!
 
Den första och sista sidan...
 
Och så dom andra sidorna - varje sidpar bildar alltså ett uppslag, så det är såhär man ser dom när man bläddrar i mitt minizine. Det här är förresten originalet, originalet behåller jag själv, och för att sedan göra minizines av dom, så kopierar jag originalet, och viker sedan små böckerna av kopiorna. Ni får se dom en annan dag! Men - jag är inte alls nöjd med kopiorna, dels så blev inte färgerna bra, dels så blev dom inte skarpa, dels så lyckas jag inte kopiera utan att det blir en vit kant runt sidan. Det är något som jag måste lösa! Jag funderar på att försöka scanna av originalet, eller ta ett bra foto, och sedan skriva ut dom istället - trots att min kopiator och skrivare är samma maskin, så blir det mycket bättre när jag skriver ut istället för att kopiera. Och så ska jag testa med ett bättre, lite blankare papper, förhoppningsvis så blir färgerna bättre då!
 
Men - att få till bra kopior till mina minizine, det är ett problem för en annan dag - idag så är jag bara nöjd med att jag fick vara i målarzonen förra veckan, och att jag har ett färdigt alster att visa idag!
 
Dagens soundtrack blir Florence + The Machine - hon är lika färgglad som mina små målningar idag (hennes stil och hennes hem är helt fantastiska!), och musiken är väldigt bra!