tjusiga tisdag - om man har nyårsplaner

Jag bläddrade bakåt i tiden, och sist jag gjorde ett drömoutfit-inlägg var i augusti 2014 - det var ett tag sedan, minst sagt! Jag som faktiskt gillar kläder och gillar att drömma ihop en personlig stil och en personlig garderob, det är synd och skam att jag glömmer bort att göra det här! För min egen skull, så tänker jag göra ett försök att återuppliva den lilla bloggkategorin, gillar ni också kläder, så blir ni också lite nöjda. Gillar ni inte kläder, så är det bara att skrolla förbi - ja, ni vet ju hur det funkar, min blogg är så spretig, så det är väl få som läser alla mina inlägg.
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av jenny mustard (@jennymustard)15 Dec 2019 kl. 9:30 PST

Jag tänkte börja med att bjussa på en klänning från Jenny Mustard, hon bjuder på två sätt att styla världens snyggaste klänning, dels till jul, dels till nyår. Minns jag rätt, så är det en Maison Margiela, köpt på rea för drygt 3000 kr, men man kan alltid drömma, och just den här klänningen drömmer jag om. Såååå snygg!
 
Men ja, från Jennys drömmiga klänning, till min drömoutfit till en flådig drömfest på en drömnyårsafton - helt tvärtom mot verklighetens nyårsafton, då jag kommer att ligga till sängs långt innan tolvslaget. Om jag inte somnar på soffan, och väcks av Alice lagom till års-/decennieskiftet...
 
 
En glammig klänning som sticker ut från mängden, det är perfekt till en glammig tillställning som firar att ett nytt 20-tal tar sin början! Det förra 20-talet kallades "det glada 20-talet", men tyvärr tror jag inte att 2020-talet kommer att bli lika glamoröst och tillbakalutat. Men man kan ju alltid börja som man hoppas att det fortsätter!
 

Till en liten klänning, så tycker jag att det passar bra med något mer substantiellt, som en fuskpäls (eller om nån råkar ha en gammal arvepäls i gömmorna - jag är helt emot ny päls, men tycker att vintagepäls är helt ok, när den ändå existerar så tycker jag att det är bättre om den används än om den kastas bort). Till världens kitschigaste lilla paljettklänning, så är förstås en rosa fuskpälsjacka helt perfekt!
 
Även om jag inte kan gå i höga klackar, så tycker jag att det är jättesnyggt! Gärna lite kraftigare, som här med tjockare klack och lite platå, jag tycker att balansen (pun intended! :P) blir bättre på helheten än med stilettklackar, tunna sulor och smala remmar.
 
En liten clutch är förstås ett måste, eftersom det aldrig finns fickor på klänningar, så måste mobil och betalkort rymmas nånstans. Den här är too perfect for words till klänningen!
 
Och eftersom more alltid is more, så toppar jag det hela med ett par rejält blingiga örhängen - örhängen just för att ett halsband eller en ring skulle tävla om uppmärksamheten med klänning och väska. Till en sån här kitschig och uppmärksamhetskrävande outfit, så skulle jag matcha det med enkelt hår, bara enkelt tillbakaslickat, eller med en hög knut eller en slät hästsvans och en enkel makeup med svart eyeliner och röda läppar.
 
Det här är förstås inte allas stil och smak, dom flesta föredrar något enklare, förmodligen något mer klassiskt och säkert. Jag har en enorm anslagstavla med massor av fina kläder på pinterest (för att inte nämna alla mera specifierade klädanslagstavlor), blir nån sugen på att kika på mera kläder så är det mitt tips! Där finns både svarta klänningar, vita blusar, mönster från topp till tå, beige och neutralt - däremot så är det en twist på det mesta, en känsla av vintage, eller avantgarde, eller vad det nu kan vara. Roligt och inspirerande att titta på i alla fall! Förresten - utan några begränsningar, hur skulle du sätta ihop en drömpartyoutfit?
 
När är det mer lämpligt att bjuda på ett soundtrack? För en del år sedan, innan jag flyttade till huset, så var jag ute mycket en period, något jag verkligen kan sakna är den där peppen innan det var dags att gå ut och träffa kompisar, när jag satte på kalasmusik, fixade kläder och smink, drack ett glas vin... Sånt händer aldrig längre, och det är faktiskt lite trist!