med två veckor till dagen, så är det dags för en önskelista

En tradition som hör till jul och födelsedag är önskelista, och eftersom jag är för stor för att önska av tomten (och vem man nu önskar födelsedagspresenter av) så önskar jag på bloggen istället. Målet är inte att få en massa saker, men om nån nu vill ge mig nånting, så tänker jag att det är lättare att komma på något om jag faktiskt skriver en lista. Annars är det bland det svåraste, att ge presenter till vuxna människor som rent logiskt sett har allting redan. Samlare (som jag) är i och för sig tacksamma att ge presenter till, samlingar blir sällan kompletta. Jag inbillar mig att jag är rätt tacksam att ge till också, för jag blir lika glad för något som hittats hemma i gömmorna eller på loppis, som för något som hittats i en affär. Gladare nästan - jag tycker att konsumtion av nyproducerade saker är svåra på många sätt. Ok, min lista:
 
¤ Hjälp med att åstadkomma köksträdgården jag vill ha - jag har en början, men den början är inte bra, och inte ens myntan växer speciellt bra (gräslöken trivs dock). Jag önskar mig en köksträdgård full med perenna örter och bär och annat ätbart, något som kräver så lite skötsel som det bara går eftersom jag är minst sagt periodare ute i trädgården. Målet är att en dag helt och hållet vara utan gräsmatta, på framsidan vill jag ha en köksträdgård, på baksidan blommor, buskar, fruktträd och bärbuskar, gångar och en undangömd plats för trädgårdsmöblerna (och mig när jag väl är ute). Steg ett är den lilla köksträdgård jag grävt fram...
 
¤ Jag börjar ha en hel massa små krukor med små växter, just nu så står dom flesta på köksbänken, men det börjar vara mer än lovligt rörigt. Jag har länge funderat på att sätta upp hyllor i fönstren, nu funderar jag inte längre - jag VILL ha hyllor i fönstren! Brädor, 115x12 cm önskar jag mig (jag ska bara dubbelkolla måtten, står den här parantesen kvar så är dom inte kollade), drömmen är brädor med en "rå" ytterkant, men alla brädor går hem. Skulle jag dessutom få ett handtag med att få hyllorna på plats så är det en superbonus!
 
¤ Jag har varit så fruktansvärt uppsvullen på sista tiden, och det första jag kommer att tänka på som kan göra skillnad, är att utesluta gluten och godis (eller ja, socker). Mina matvanor är dock väldigt mycket baserade på pasta, bröd osv, och godis äter jag betydligt mer än vad det är bra för mig, så att hitta alternativ är inte helt lätt - trots att jag har det i skallen på affären, så kommer jag ändå hem med saker med gluten (jag upptäckte just, till min glada överraskning, att müslin från Risenta som jag köpt var glutenfri, hurra!). Därför önskar jag bidrag till mitt skafferi, en påse av dittan, en förpackning av datten, sånt ni själv gillar, utan gluten och utan socker förstås. Jag är totallåst i skallen själv, jag kan behöva en push för att låsa upp mig.
 
 
¤ Det här är en sån där dyr önskan som hör till - sikta mot stjärnorna osv. Bilproblemet önskar jag mig en lösning på, antingen hjälp med att laga bilen (det är inte ens några stora och dyra fel, om det inte är något som totalrostat ihop när bilen har stått) eller en ny bil (önskar inte ens en flådig bil, en gammhäck från förra seklet funkar hur bra som helst, bara den är skattad och besiktad och rullar utan några större problem). Jag har lagt ut bilen till försäljning, utan att få några seriösa napp, jag har frågat om reparationshjälp, jag hade till och med sparat ihop till att lämna in på verkstaden, men dom pengarna drogs från kontot. Jag kan till och med tänka mig att samäga en bil, även om jag helst vill ha en bil själv förstås - att bo i en by en bra bit från närmsta samhälle utan bil, det är superbökigt! Ännu bökigare blir det om man ska hitta på något, som nu när Audrey kommer och hälsar på och vill se mer av Sverige. Jag skickar helt enkelt ut önskan i universum, och hoppas att en lösning dyker upp!
 
 
¤ Svarta och rosa växter känns extra roliga nu, och jag önskar såna extra mycket. Med tanke på hur roligt växter känns just nu, så innebär det alltså att jag önskar svarta och rosa växter jättejättemycket! ^_^ Å - pelargonen med svarta blad som jag köpte för några veckor sedan, den kom aldrig fram... Besviken är bara förnamnet... Men jag har ett rosa palettblad på rotning (den i mitten på den rosa bilden), den ska stoppas i jord vilken dag som helst, den hoppas jag att den ska växa sig fantastiskt stor och rosa - det är ingen svart pelargon, men det är en rosa växt i alla fall!
 
¤ Annars så finns det alltid mindre saker som jag mer eller mindre alltid önskar mig - te i lösvikt, lerkrukor, kattmat (mjau torrfoder), hundgodis (är det med torkat kött så brukar det fungera), böcker (gamla fina eller nya bra, gärna från loppis eller den egna bokhyllan), doftljus (inte lavendel, ros och liknande blomdofter, annars är jag öppen för det mesta), akrylfärger (jag hyser alltid förhoppningen att nya färger ska kicka igång målarlusten), sockgarner (dito sticklusten)... Hemgjorda saker, loppisfynd, mysko grejer som hittats längst in i förrådet - jag tycker att såna presenter är lite extra roliga, sånt som ges med tanke och med hjärtat, och inte bara en chokladask som köpts för att man måste ha nånting med sig. En tanklös dyr present klås hundra gånger om av en tankfull gratispresent!