pastellig keramik

 
Jag hittade den här videon igår, och tre saker slog mig: 1) så många fina saker hon hittat! 2) så glad och tacksam jag är över att jag bytt mail art i alla dessa år, mitt hus är fullt av fina, handgjorda saker som jag fått och bytt (plus några som jag tagit mig råd till att köpa, dom få gånger jag haft några extra kronor), det ger verkligen mitt hem en extra dimension av fint och mysigt! 3) jag sade ju för längesedan att jag skulle dela med mig av några fler keramiker som jag gillar, och det har jag helt glömt bort!
 
Idag är alltså dagen för punkt nummer tre - jag tänkte tipsa om några keramiker som jag gillar! Jag följer dom alla på instagram, och rekommenderar detsamma till er, om ni vill att fina saker ska poppa upp i flödet ibland. Tyvärr så är det inga svenska keramiker i det här gänget, så vill man köpa, så kostar frakten en del, särskilt om det är utanför EU - tullpåslagen numera är inte att leka med! 
 
 
Mai_accents är en av keramikerna som nämns i videon ovan, och det är genom den som jag hittade henne (fast hennes saker ser så bekanta ut, jag tror att jag sett dom förut). Gillar man pasteller och kawaii och quirky (finns det något bra ord på svenska?), då gillar man henne!
 
 
Chimerical Homewares gör keramik som är pastellig och jordig i färgskalan, men abstrakta mönster med känsla av naturen. Superfint, med en lite bohemisk känsla!
 
 
Sugarhouse Ceramic Co är lite stramare i formen, men måste ändå kallas quirky, med deras galna mugghandtag! Jag vet inte om dom är överhuvudtaget fungerande att dricka ur, men jag vill ändå ha en av deras muggar - om inte annat så fungerar dom hur bra som helst som konstverk! Deras färgskala är dels såhär pastellig och fin, men också mer naturfärgad och neutral, bådadera är fint!
 
 
O-M (eller Object Matter) Ceramic har ett formspråk som påminner om Sugarhouse ovan, även om färgerna inte är fullt lika pastelliga, och muggöronen är mer användarvänliga. Men gillar man den ena, så gillar man troligen den andra också!
 
 
Myosterys keramik kan man inte kalla annat än kawaii - vardagsföremål med ansikten på är själva sinnebilden för kawaii. Dessutom så har dom en massa karaktär och humor, det gillar jag!
 
Jag följer ännu fler keramiker på instagram, men jag håller mig till dom mest pastelliga idag - jag gillar att hålla mig till ett tema! Dagens soundtrack är ett bokstavligt soundtrack, och ett som jag tycker passar väldigt bra till dagens pastelliga och quirky-ga intryck:
 
 

Kommentera här: