loppisshoppinglista i större format

Tidigare i veckan delade jag min nuvarande loppisshoppinglista, men på den så är det (nästan) bara pryttlar i mindre format (och förhoppningsvis för mindre pengar) - jag har fler saker som jag gärna vill ha tag på, men det är mer möbler än pryttlar. Faktum är, att jag vill byta ut nästan alla mina möbler här hemma, av en eller annan anledning, men det mesta är det ingen större brådska med - jag har levt med dom länge (eller utan dom, som det är i vissa fall!), och jag överlever ett tag till. Dels är det frågan om pengar, och förstås att hitta något som känns "rätt" (jag vill inte köpa något som jag sedan vill byta ut igen när jag hittar något bättre), men det är också frågan om Bosse, han har kissat ner många möbler och mattor genom åren, och jag vill inte riskera det igen. Alltså så är det en del saker som får vänta tills jag inte har Bosse längre, och även om jag misstänker att jag inte kommer att få behålla honom i en massa år, så hoppas jag att jag har fel, och jag har hellre Bosse länge, än att kunna köpa nya möbler hyfsat snart. Bosse vinner alltid över nya möbler!
 
 
 
 
Jag köpte min soffa för 50 kr för sex år sedan, en grön sammetssoffa från 40-talet i nästan oanvänt skick, och trots att den stank cigarettrök när jag köpte den, och trots att det tog tid och jobb att få bort röklukten, så har det varit ett jättebra köp! Men - nu börjar sammetsluggen nötas ner där jag brukar sitta, en bräda under soffan har gått sönder (och jag lyckas inte laga den), och den är inget vidare skön att ligga i (jag får ont i rygg och i nacke), och jag spenderar många timmar liggandes i soffan (det är tyvärr inte helt sällsynt att jag inte ens orkar sitta upprätt pga utmattningen). En ny soffa står alltså högt på önskelistan, även om jag inte har bråttom - som sagt, eftersom Bosse redan har kissat ner flera soffor och fåtöljer, så kommer jag inte att skaffa en ny så länge som han finns. Däremot så vore det inte helt fel om jag lyckades spara några kronor tills den dagen kommer, jag tvivlar på att jag hittar en soffa för en femtiolapp igen! Jag har ingen tydlig bild av vad för soffa jag vill ha (förutom att jag INTE vill ha en grå divansoffa, och ingen skinnsoffa), men antingen en retrosoffa, eller så en soffa som känns engelsk maximalism. Både mönstrat och enfärgat funkar, och sammet är suveränt när man har katter, dels så tål sammet mycket klös, dels så är det lätt att ta bort katthår, det är bara att dra bort med handen. Men - den måste vara mycket bekvämare än den jag har, den måste funka att ligga i (vilket gör att soffan på första bilden går bort, hur snygg den än är) - av dom här tre sofforna, så är den på mittbilden den som ser bäst ut, men något sånt lär jag inte hitta på facebook eller blocket här i närheten. Men jag skickar ut tanken i universum! ^_^
 
Mitt soffbord är det strängt taget inget fel på, det är ett rektangulärt teakbord, lite märken i bordsskivan, men det är inte så konstigt efter sådär 60 år. Men - på vintern så måste jag vrida på soffan så att den står snett i vardagsrummet, för annars kommer inte värmen ut i rummet från elementet (som är på väggen bakom soffan under sommarhalvåret), och då hamnar bordet väldigt knepigt mitt i rummet. Jag tänker mig att ett runt bord skulle se mycket bättre ut, och det skulle inte ta lika mycket plats heller. Men, då dyker ett annat problem upp - datorn. Jag har en bärbar dator, den bor på ena änden av soffbordet (inte snyggt, men här får funktionen för en gångs skull råda), och det skulle inte funka med ett runt bord. Så jag har haft funderingar på något mindre bord, som kanske kan fällas ihop och ställas undan om jag inte vill ha datorn framme. Jag vet inte, det är något som kräver lite problemlösning.
 
Å, jag vet, det översta bordet är inte runt, men det är så himla snyggt! Och det kanske finns runda bord med lite samma stil?
 
Det är strängt taget inget fel på mitt köksbord heller, faktum är att det är precis vad jag önskade mig för några år sedan... Men - hittar jag fler av dom stolar jag är på jakt efter (se nedan), så ryms inte dom bredvid varandra vid bordet, och så saknar jag helt enkelt ett runt bord! Mitt gamla teakbord var lite för stort för mitt kök, så just det saknar jag inte (så mycket...), utan jag vill ha ett mindre, högst 1 m i diameter. Lagomt stort för fyra stolar, och lagomt stort för ett kök som inte är speciellt stort!
 
 
2-3 stolar i den här stilen har jag letat efter bra länge nu. Jag har två stycken, och dom vill jag alltså komplettera med några stolar till. Jag har två "tillsvidarestolar" som ska ersättas, men eftersom jag har dom, så är det ingen brådska att hitta dom sista stolarna. Men jag är faktiskt lite förvånad över hurpass svårt det har varit att hitta såna här stolar, för dom är inte speciellt ovanliga, jag vet många som har såna här stolar hemma. Jag är helt säker på att det kommer att dyka upp fler i framtiden, men det får bli när det blir, som sagt - det är ingen panik.
 
 
 
 
Jag har haft flera jättefina mattor, ryamattor, vävd ull, som alla blivit förstörda av att Bosse kissat på dom. Eller ja, hade dom åkt på kemtvätt på en gång så hade dom väl klarat sig, men däremot så klarade dom inte att förvaras i plastsäckar i väntan på kemtvätten, så jag och Bosse är väl ungefär lika skyldiga där... Men lika ledsen blev jag för det, vem som är bär på skulden, och jag saknar mina fina mattor - att superfynda stora mattor är inte lika lätt numera! Jag kan inte ha några mattor på golvet så länge jag har Bosse (men jag är hellre utan mattor och har kvar Bosse!), men i framtiden så ser jag fram emot att gå på mattjakt! Det finns så fina mattor, och jag är inte kräsen - jag vill ha mönster och färg, jag vill att dom ska vara stora, och jag vill att dom ska vara ull (ja, och billiga, förstås!), men förutom det så är jag inte kräsen! ^_^
 
Ja, ungefär såhär ser alltså min "stora" loppisshoppinglista ut, soffa, soffbord, köksbord, köksstolar, ja ett skåp att byta ut mitt nuvarande skafferiskåp med hade jag inte heller tackat nej till, det jag har är inte helt praktiskt, men går att leva med. Och det är så det är med allting jag vill byta ut - det jag har går att leva med, men jag vill gärna uppgradera till något som känns mer rätt. Som sagt, så är det ingen brådska, i vissa fall behöver jag spara ihop en liten pengahög, i vissa fall behöver jag vänta på Bosse, men det känns ändå bra att formulera det jag är på jakt efter. Nu var det ett tag sedan som universum bara slängde saker efter mig (det var helt sanslöst ett tag, på ett positivt sätt, förstås!), men det har alltid underlättat om jag har varit tydlig med vad jag söker efter. Som när jag kom på att jag ville ha en dörrharpa, det tog inte lång stund innan jag hittade en på Röda Korset, och sedan dess så har jag inte sett några fler dörrharpor på loppis. Och det är långt ifrån den enda gången som sånt har hänt! Så ja - det är bra att berätta vad man söker, även om det ligger i framtiden! ^_^
 
Det har varit så mycket retro i dagens inlägg, så jag får så lov att avsluta med en julspellista som är lika mycket retro:
 
 

Kommentera här: