loppislördag - ett färdigt kök

Jag har inga direkta loppisfynd att visa (jag har köpt några i veckan, men dom är presenter, så dom vill jag inte visa), däremot så är ena kökshalvan äntligen klar, och eftersom hela mitt hem är som ett enda stort loppisfynd, så blir det perfekt att visa det idag! I dagens loppislördag så visar jag alltså inte en hög med fynd, utan mina fynd i deras habitat - hur jag inreder med dom och lever med dom. Egentligen så är det kanske roligare att visa, men samtidigt så kan jag ju inte hålla på och göra om varje gång jag hittar något nytt på loppis. ^_^
 
Halva köket är alltså fortfarande inte klart, och jag tar lite paus innan jag tar itu med att fixa väggarna bakom överskåpen, jag vet inte riktigt hur jag ska ta itu med dom, så jag måste googla lite och leta på youtube först. Och så måste kroppen få komma ikapp, även om renoveringen är utdragen, så är jag helt slut - särskilt tapetseringen tog ut sin rätt, det blev för många timmar på för få dagar... Men jag är så glad över att jag hann bli klar med halva köket i alla fall - pappa kommer nästa vecka förhoppningsvis, det är sista gången han kommer att kunna åka upp, jag ville att han skulle få se ett färdigt rum i alla fall. Och så vill jag slippa renoveringskaos i åtminstone ena rummet - det känns som rena himmelriket! Så - nu sätter vi igång! Det blir en massa bilder!
 
Här kommer jag in i köket från hallen, till vänster har jag den ofärdiga halvan av köket, delen med köksskåp och köksbänk och skafferi. Jag har tömt köket på en massa bråte - jag har varit på tippen med lådor, på Röda Korset med andra lådor, och burit ut en del ut på dasset. Rummet känns plötsligt väldigt stort! Golvet är fortfarande jättefult, det ska bli rutigt nångång i framtiden, och jag skulle gärna ha haft en stor matta under köksbordet, men tyvärr är min katt inte pålitlig med mattor, det blir gärna olyckor på dom (usch vad många fina mattor jag varit tvungen att kasta för att dom blivit förstörda...).
 
Köksbordet är jag på jakt efter ett nytt, mindre, och stolarna är jag på jakt efter två till. Rätt vad det är så dyker dom upp till rätt pris!
 
Kommer man in från andra hållet, från andra köksdelen alltså, så ser det ut såhär. Här ser man förresten tydligt gardinen som satte igång hela makeovern! Som ni kanske minns, så funderade jag ett bra tag på att göra om köket, men tänkte behålla dom mörkggröna snickerierna, och bara tapetsera med en ljusare tapet, något i grönt med bohokänsla - jag var ju superinne på att det skulle bli ljust, naturfärger och boho nästa gång jag renoverade hemma, det har jag varit i flera år. Och så blev det såhär...
 
Men tillbaks till gardinen: jag fick ju storbegär efter färg i vintras, hittade det här tyget i tygskåpet, och sydde gardiner, och dom passade inte ett dugg mot dom mörka färgerna i köket. Eftersom jag hade både ett par hinkar vit väggfärg och en burk häftgrund i ett skåp, så satte jag igång och målade över det mörka. Tapeten hittade jag på facebook marketplace, det råkade bara vara en tapet jag gillade till ett pris jag hade råd med, det hade kunnat bli något helt annat, men nu råkade det bli regnbågsrandigt (jag ska skriva ett helt inlägg om min färginspiration innan jag började göra om köket, apropå regnbågsränder!), och gulfärgen valde jag efter den gula randen i tapeten.
 
Väggen mot andra kökshalvan... Överskåpet tapetserade jag för flera år sedan, med vad som kan vara världens finaste tapet. Det kommer aldrig att göras om, och jag kommer aldrig att göra mig av med det! Däremot så skulle jag ha haft ett till hyllplan i vänstra skåpet, det blev ett så knasigt mellanrum där, det funkade när jag hade det som skafferi, eftersom jag passade in hyllorna så att dom passade burkarna, men sen jag flyttade skafferiet så blev det knas...
 
Den här vinkeln har jag visat förut, det var den som blev klar först. Jag har fortfarande en kasse med målargrejer och hinkar med tapetklister framme, eftersom jag fortfarande har en massa renovering att göra...
 
Vi tar lite närmare tittar:
 
Köksbordet har varit en röra ett bra tag, jag såg så mycket fram emot att piffa till det! En av mina finaste dukar passar som skräddarsydd till mina nya tapeter! Sedan letade jag efter grejer med färg - tigerljusstaken är från Lagerhaus, servettstället är gammalt från Ikea, muminservetterna har jag fått av Malin, snäckskålen är från Röda Korset, och jag har inte bestämt mig för om jag ska behålla den eller inte. Vasen och fatet är från tippen, när jag hittade en massa fina saker i återbruksboden, jag hade inte tänkt behålla något av dom, men ångrade mig - dom passar jättebra in i mitt nya färgglada kök! Vasen har förresten börjat dyka upp lite här och var på instagram och facebook, det är en 80-talare som blivit lite av en grej nu. Kul att jag hittade min precis i lagom tid! På bordet ligger också en del av min samling av gamla Evas Kalender, jag samlar på dom före 90-talet, dom äldsta är förstås bäst! Bitvis problematiska, med dåtidens syn på kvinnor och kropp, men bra och inspirerande också.
 
På den övre av bilderna syns mina kökslampor tydligt, det är gamla näverlampor som farfar har gjort. När flärparna började gå sönder och lossna, så bytte jag dom mot träkulor, och så sprejmålade jag hela härligheten. Pappa tycker att jag förstört dom, jag gillar att det är både farfar och jag i dom!
 
Tavelväggen ovanför köksbordet känns inte klar, och jag har massor av tavlor att sätta upp, fast dom ligger i förrådet och väntar på att snödrivan framför dörren ska tina bort så att jag kan ta mig in. Ser ni den lilla apan och palmen? Deras placering blev inte bra, dom ska flyttas på, men spikhålen blir så väldigt tydliga på den här tapeten, så jag drar mig för det... Grejerna i teakhyllan känns inte heller helt bra, men där är det betydligt lättare att flytta om och byta ut!
 
Det här är ett av mina nyaste loppisfynd, minismå smurfkrukor (borde funka som äggkoppar!), dom kostade en femma tillsammans. Planen var att låta dom gå vidare, men jag tror att jag gillar dom... Dom får bo hos mig ett tag, så får jag se hur jag känner för dom senare...
 
En favorit hemma - stringhyllan är från mormor och morfar, teburkarna är från en massa loppisar genom åren. Jag satte upp den innan jag ens hade tapetserat klart, och den blev så jäkla snygg mot den randiga väggen! Träskivan bredvid är förlängningsskivan till bordet, när den stod där och väggen var mörkblå, så märktes den knappt, nu sticker den verkligen ut och syns!
 
Dom här hade jag på tavelväggen ovanför köksbordet förut, och så hängde min samling tesilar här. Nu fick tesilarna flytta på sig, och mina pudlar och fåglar får bo bredvid fönstret! Dom är så fina, dom förtjänar att få lite mer uppmärksamhet!
 
Mormors gamla klocka har jag decouperat med Stig Lindberg-servetter (fast jag råkade sätta dom uppochner, oops!), den funkar inte, men den är väldigt fin att titta på! Passar perfekt i mitt regnbågskök!
 
Den här väggen har jag visat förut, men ni får se den igen. Dessutom får ni se kryddhyllan på nära håll, med sin lilla regnbåge, och burkarna med sina färgglada washitejpade lock. Innan jag kunde börja måla gult och tapetsera, så passade jag på och gjorde små regnbågsprojekt medans jag väntade.
 
Ännu ett av mina senare loppisfynd - den röda lilla oljelampan, köpt för en femma, eller om det var en tia. Jag hade inte köpt den, om det inte var för att den hade två kompisar som väntade hemma i köksfönstret. Nu är jag glad för att jag köpte den, för den är verkligen pricken över i:et i min lilla samling!
 
Och såhär blev köket när det blev klart! Ja, så klart det är nu i alla fall - det är alltid projekt som väntar, det är grejer som vill bytas ut, nya loppisfynd som vill få plats, gamla fynd som jag tröttnar på... Inredning är aldrig statisk hemma hos mig, det händer alltid någonting, även om det bara är småsaker som förändras. Och ibland stora saker... Jag återkommer med mera köksrenovering framöver, när det börjar hända saker i andra kökshalvan igen!
 
Morgonens soundtrack är lite retro också, LPn är från 1992, så om man räknar retro som 30 år och äldre, så är den bokstavligen retro nästa år! Jag ville köpa den här skivan när det begav sig, men jag hittade den inte i mina trakter. Häromdagen så kom jag att tänka på den igen, och letade rätt på den på Spotify - så mycket lättsammare än att vara tvungen att leta reda på och köpa fysiska skivor! Även om man inte är ett jättefan av hiphop, så tycker jag att man ska ge den en chans - det är en riktigt trevlig, avslappnad sorts hiphop, och jag gillar det fortfarande!
 
 

Kommentera här: