monthly makers - potterpyssel i miniatyr

 
 
Jag har inte pysslat med monthly makers på jättelänge, flera flera månader, men när februaris tema "loppis" fungerade så perfekt tillsammans med det projekt jag precis skulle sätta igång med, ja då var det bara att hänga på! Jag pysslar och donar och skapar ofta med loppistema - begagnat, vintage, återbruk, upcycling är alla ord jag tycker om och ofta använder, och dom är en bra beskrivning på min livsfilosofi, jag köper mycket hellre gammalt än nytt. Allt material till det här projektet är loppisfynd (troligen köpt på Röda Korset eller liknande) - tyget, broderigarnet, ramarna... Nagellacket är i och för sig inte loppat, men jag har ett par såna flaskor i samlingen också, tyvärr funkade inte färgerna till det här.
 
Harry Potter har jag ju snöat in på ordentligt dom senaste månaderna, och helst att skapa med HP-tema. Jag är med i flera KALs på temat Harry Potter, och magi, och familjen Weasley, jag planerar att skapa julgranspynt på temat under året, så att jag i jul kan ha en HP-gran, och överhuvudtaget är det så himla tacksamt att DIY:a Harry Potter. Och roligt!
 
Det här började jag med, Alicia Siverts korstygnsmönster på elevhemssköldarna i miniatyr. Dom har jag länge tänkt göra något med!
 
Jag behövde göra dom väldigt väldigt små, för jag hade redan bestämt vad dom skulle bli:
 
Dom här ramarna köpte jag i november/december nån gång, med tanken att göra något slags julgranspynt av dom (första tanken var att på något sätt hänga upp alla djuren mina i granen), och när jag fick idén till en HP-gran, så kändes det självklart att koppla ihop dom två tankarna. Fyra små ramar, fyra elevhem - som gjort! Eftersom ramarna är i metall, så kändes det inte som en bra idé att måla dom med akrylfärg, men nagellack borde funka tyckte jag, och som tur är, så har jag nagellack i regnbågens alla färger, och några till. Inklusive perfekta elevhemsfärger!
 
Efter lite pillrande och pysslande, så blev dom till slut såhär - varje ram är ca 3x4 cm, sköldarna är 2x2 cm, och fick nätt och jämnt plats i ramarna med runda hål. Upphängningen är vanliga smyckesringar som jag formade om så att dom blev plattare i ena änden, och så limmade jag fast dom med limpistol. Hade ramarna inte varit i metall, så hade jag skruvat i små skruvöglor istället, men nu gick det inte så bra (japp, testade, blev bara repor i färgen...).
 
Får man vara förälskad i sina egna projekt? För det är jag, och jag längtar tills det är grandags igen, och jag kan hänga upp dom! Jag har en massa andra HP-projekt planerade också, en del är DIY från grunden (ska sticka små Weasleytröjor, Dobby-strumpor och lurviga Pygmypuffs), annat är skriv ut och sätt ihop, och en del är en kombination - jag ska till exempel göra små trolldrycksflaskor och elevhemspoängräknare med små glasflaskor och utskrivna etiketter, och små skolböcker med utskrivna framsidor som jag ska binda egna böcker av. Och så blir det en massa stickade projekt under året, förstås - jag håller på att sticka två par strumpor med inspiration från böckerna och filmerna, och jag har en massa mer på kö. 2017 blir verkligen mitt Harry Potter-år!
 
Förresten, ser ni min Marauder's Map i bakgrunden på dom två sista bilderna? Jag har hittat den här (finns större och mindre varianter), det är bara att skriva ut och sätta ihop, och den känns väldigt genuin. Min större karta är den mindre varianten, och min lilla karta är en krympt version av den. Jag gjorde den med tanke på att hänga i granen, och den stora kändes lite för stor - den lilla känns helt perfekt! Jag ska bara komma på en bra upphängning, just nu lutar det åt en pappersklämma i överkanten bara, så är kartan lätt att plocka ner och titta på också.
 
Spara

Kommentarer:

1 Alicia:

Min puls fördubblades verkligen under läsningen av det här inlägget, och särskilt när jag kom till stycket med alla dina framtidsplaner för HP-granen! Ojojoj en sån fröjd den kommer bli, både att skapa och att se! Och jag tycker verkligen mönstren kom till sin fulla rätt i de där små ramarna! Väldigt kul att se dem i ett sånt sammanhang och såååå inspirerande!

Jag minns inte om jag frågat tidigare men får jag dela någon av dina bilder? Tänkte sätta ihop ett litet inlägg med mönster som använts och alster som flyttat till nya ägare och vore så fint att få ha med dessa! Länkar till dig naturligtvis :)

Svar: jag är glad att du gillar dom - det är alltid lite speciellt när skaparen av ett mönster godkänner ens tolkning! klart du får låna bilder! ^_^
Miss Kitten Heart

2 Jessica:

JAG DÖR vad fantastiska och gulligaaaaaaaaaaaaa

Svar: tack så mycket! ♥♥♥
Miss Kitten Heart

3 Wilda:

Det här är så himla fint. Speciellt när något en annan skapar inspirerar en annan kreatör och blir något nytt. Och så fint du har gjort det! Inget HP-fan här (missade det nog i den åldern jag hade blivit fast) men tycker så mycket om det här ändå. Effektfullt att måla ramarna!

Svar: sån himla positiv feedback gör mig så glad! tack! jag är egentligen för gammal för harry potter också, jag var definitivt vuxen när dom första böckerna kom ut, och jag föll egentligen inte för historien förrän filmerna började komma. nu älskar jag historien och världen (även om jag inte är speciellt förtjust i harry potter själv, särskilt inte filmversionen), och allra mest älskar jag att dom inspirerar till så mycket skapande! kollar man pinterest och youtube, så går folk verkligen igång på hela potterverse, dels återskapar dom grejer från böcker och filmer, dels inspireras dom till egna tolkningar och varianter, och det är så roligt. och inspirerande!
Miss Kitten Heart

4 Johanna:

Vad kul att du hittat tillbaka till monthly makers igen, och vilken come back! Är själv HP-nörd som själv just börjat brodera, så detta tyckte jag var extra fint!

Svar: tack så jättemycket! känns bra att vara tillbaka när jag får så positiv respons! ♥♥♥ det finns så mycket fint att brodera, både med HP och annat, så nu har faktiskt HP fått ta lite paus, och jag håller på att brodera engelsk konfekt i korsstygn - perfekt på temat geometri hos monthly makers!
Miss Kitten Heart

5 Mary Sane:

YES vad coolt!! Skitbra idé med HP-julgran ju. :D Hälsningar från en stolt Slytherinare

Svar: tack så mycket! ♥_♥
Miss Kitten Heart

Kommentera här: