en alice-gran mitt i sommaren

Jag är gigantiskt less och uttråkad, jag vill hitta på något, fixa och göra om hemma, gå på loppis - göra något! Men - jag vet inte vad, och även om jag visste, så finns inte orken, jag är så himla trött... Eller jo, jag har ett projekt, som det bara är att sätta igång med - att tapetsera i trappen, jag har letat rätt på min hög med gamla tidningar, och rivit ut en massa sidor, jag har klippt till den första raden med tidningssidor (dom måste passa in på varsin sida om en elledning), jag har tapetklister, jag har fixat roller, osv, jag är redo att sätta igång, och har varit det ett tag... Men just det var jag visst inte på humör för... Men jag ska göra det, snart - pappa och hans fru kommer och hälsar på om ett par veckor, då vill jag gärna ha det gjort, likaså så vill jag snygga till det värsta i trädgården tills dess. Men det är också projekt till en annan dag... Idag så vet jag inte vad jag ska ta för mig, så jag blir liggande på soffan med en bok, jag har en historisk deckare som jag ska försöka läsa klart idag. Det är inget roligt fix, det är inget loppisbesök, det är inte ens något trevlig att ha i händerna medans jag tittar på film/serie/video, men det fördriver tiden i alla fall.
 
Vad jag har gjort idag (om man kan räkna ett fix som tog max tre minuter), är att klä min Alice i Underlandet-gran med dom sista dekorationerna - jag tog fram granen efter att jag fixat till min Alice-bokhylla, och har klätt den lite i taget sedan dess. Ja, det är mitt i sommaren, ja, jag har tagit fram en liten gran. Men - det finns inget juligt med den, förutom att det är en gran - den är klädd med pynt med Alice i Underlandet-tema, inga tomtar, inga änglar, inte ens några kulor. Jag kunde helt enkelt inte motstå att toppa en bokhylla fylld med Alice-utgåvor med en gran på Alice-tema!
 
Bokhyllan är så liten och smal, så jag tvivlade faktiskt på att granen skulle få plats, men som tur är så passar den perfekt, även när lampan står där! Och lampan vill jag ha där, jag har ingen annan lampa som är så perfekt Alice i Underlandet-konstig!
 
På bokhyllan, bredvid granen, står min nybroderade tavla (jag vet inte var jag ska hänga den än, men det lutar åt att bli någonstans ovanför bokhyllan), och så ställde jag hit mitt fancy Tea Party Tea från TWG Tea, den passar bra här! Dessutom så behöver jag inte ha den lättillgänglig på tehyllan i köket, för jag försöker att få teet att räcka så länge som det bara går, så jag dricker det väldigt sällan.
 
Vi tittar närmare på granen:
 
Några av dekorationerna har jag gjort själv (fem stycken "Drink me"-flaskor, vita plastrosor som jag har målat röda, och tre tekoppar, som jag helt enkelt limmat fast på faten och satt på ett upphängningssnöre), dom flesta dekorationerna är handgjorda, och jag har fått dom eller bytt mig till dom. Dörrhandtaget i toppen är den enda "riktiga" Alice-dekorationen, den har jag också fått. Svamparna är julgranspynt egentligen, och köpta på Ica, och dom har helt enkelt fått flytta hit till min Alice-gran, för dom är helt perfekta här. Dom vita handskarna är köpta på loppis, och är platshållare tills jag hittar finare - jag hoppas på att hitta ett par vita skinnhandskar i barnstorlek. Själva granen är ett DIY - en vit Dollarstore-gran, som jag tyckte var för gles, den fick mera grenar från min gamla vita julgran, som hade levt klart sitt liv, och så sprejade jag sedan granen röd. Inte helt röd, utan som om spelkorten hade försökt måla den röd, som dom vita rosorna i boken/filmerna.
 
 
Tycker ni att ni har sett min Alice-gran förut, så beror det på att ni har det, mer eller mindre. Mitt pynt är detsamma som jag haft i några år nu, men jag har ändrat lite på placeringen av en del av pynten. Så den är likadan, fast inte riktigt. Jag skulle gärna vilja ha lite nytt till granen, men då skulle jag behöva börja fundera på att skaffa en större gran, och en större gran skulle jag ha svårt att få plats med. Så jag får se hur det blir med den saken. Lite mer pynt skulle jag i alla fall kunna få plats med!
 
En Alice i Underlandet-spellista avslutar förstås dagens inlägg:
 
 

Kommentera här: