tea party tea

Jag började dagen ovanligt tidigt idag, jag klev upp redan vid sju, och dammsög och skurade nedervåning och trapp, och så passade jag på att rensa avloppet i duschen - det har jag skjutit på alldeles för länge... Strax efter åtta var jag duschad och klar, det kändes faktiskt väldigt bra att ha börjat dagen med att göra något rejält, jag kanske rentav gör det fler gånger (övervåningen måste också städas, imorgon bitti då, kanske?), och så gick jag ut och morgonpromenerade med Alice. Våra promenader är inte raska på något sätt, först är det Alice som ska lukta på allt i dikena, sedan ska vi vänta på katterna, och idag så var snäckorna ute på vägen, så jag måste rädda dom också - jag tror det tog en halvtimme att gå en kilometer... Idag kommer syster Jessica till Ström, hon bor egentligen i Nynäshamn, och vi träffas alldeles för sällan, så det är en högtidsstund när hon kommer!
 
Men först frukost - det är det här teet som står och drar! Igår hämtade jag mitt paket från min ig/yt-följare Daniel. Han bor i Singapore för tillfället, och frågade tidigare i sommar om han fick skicka något till mig, som tack för den glädje han haft av mina videos på youtube. Klart han fick, jag blev jätteglad bara att han tänkte tanken! Han har lagt märke till att jag gillar te, så han skickade en länk till TWG Teas hemsida, och bad mig välja vilken som lät bäst. Ingen lätt sak, alla teerna låter helt fantastiska! Jag lyckades begränsa mig till två sorter, och lät honom välja vilken av dom - jag blev inte helt överraskad när det visade sig vara den här, han vet att jag gillar Alice i Underlandet också!
 
Som jag skrev igår, så har jag sett TWG Tea beskrivas som "the finest luxury tea brand in the world", och ska man gå efter prislappen, så är det inte helt otroligt. Jag tycker att jag lyxar till det när jag köper Brunkullans te, 130 gram kostar 65-70 kr (men det är väldigt gott, och dessutom lokalt, så absolut värt priset!). Jag vet inte om TWG Tea finns i Sverige, men några sorter finns på Harrods i London (vilket visar på flådigheten - Harrods är ju värstingvaruhuset i Storbritannien, som vårat NK, fast tjusigare - när jag var till London som 18-åring så såg jag till att gå på Harrods!), och där kostar dom 250-300 kr för 100 gram! Har man en "normal" presentbudget, så är en burk lyxte en fantastiskt trevlig present till en teälskare, men hur många fyller tehyllan med teburkar som kostar lika mycket (eller mer!) än 5-6 normala teburkar, hur fina burkarna än är? Jag är oerhört tacksam för min nya burk med lyxigt te, dels för möjligheten att testa något sånt här, dels för att burken blir en skatt att spara när den är tom, men mest av allt för att det satt en människa på andra sidan världen, som kom på tanken att han ville göra mig glad. Det blev jag, jätteglad!
 
 
Jag passade på att ta fram kameran när jag öppnade mitt paket, när det nu händer något utöver det vanliga, så gäller det att passa på! Om ni tittar, var beredd på traumatiska händelser på slutet - som teälskare, så stannade mitt hjärta nästan! Vad jag tyckte om teet? Gott! Jag vet inte om jag skulle gissa den prislappen på det, men det smakar bra! Till skillnad från dom flesta smaksatta teer, så är det inga artificiella smaksättare i, bara torkad frukt och blomblad, och det gör att smaken av det svarta teet kommer fram väldigt mycket, med bara en bakgrundsnot av ananas och apelsin, ringblomma och fläderbär (jag tolkar det som att kvaliteten på själva teet är såpass hög, att dom inte vill gömma undan den under en massa andra smaker). Eftersom jag har saknat ett neutralare te här hemma, så är jag inte alls missnöjd med det!
 
Morgonens soundtrack är helt och hållet anpassat efter morgonens sysslor. Städmusik, alltså!
 
 

Kommentera här: