köket som ett blankt ark

Jag har grundmålat allt jag kan grundmåla nu, förutom murstocken bakom skafferiet, den ska jag måla i veckan. Jag kan inte göra mer förrän jag köpt mer häftgrund, så att jag kan grundmåla färdigt snickerierna, och det ska jag göra i slutet på veckan är planen. Och när det är gjort, så får köket se ut såhär ett tag, tills jag har köpt gul snickerifärg och tills jag har hämtat tapeterna i Östersund (dom har fraktats upp till Jämtland från Västerås, så det är ett framsteg!), och tills överskåpen är sålda och nertagna. Men som sagt - det här helvita köket får jag leva med ett tag framöver. Likaså så får jag leva med att det är så bart, jag har satt upp gardinstänger och tehyllan igen, men sätter inte upp något mer förrän väggarna är tapetserade. Jag försöker att se det som en andningspaus, en återhämtning mellan det gamla mörkblå/mörkgröna köket och det nya regnbågsrandiga/gula köket. Det är också en chans att vänja mig vid ett såpass ljust kök, jag har ju haft mitt mörka kök i några år nu, det känns lite märkligt att det är så ljust nu!
 
Det var förresten dom här gardinerna som triggade igång köksrenoveringen, från funderingar och planer till faktisk handling. Dom passade inte alls tillsammans med dom mörka färgerna, så det var när dom kom upp så började jag fundera på om jag inte hade några lämpliga färghinkar undanstoppade. Och det hade jag ju! Ja, för grundmålning alltså! Jag började också att kolla runt på facebook efter nya tapeter till bra pris, för till och med Rustas billiga tapeter på rea är för dyrt för mig. Jag hittade mina regnbågsrandiga tapeter på Facebook Marketplace för 60 kr rullen, och dessutom i en stad där en kompis bor, så det funkade hur bra som helst (tack för hjälpen, Malin!). Och sedan rullade köksrenoveringen igång, sakta men säkert. Jag hade till att börja med tänkt att jag förhoppningsvis är klar med köket i höst, men med tur så kan jag bli klar redan innan sommaren - får jag bara överskåpen sålda, så jag kan köpa snickerifärg och kanske rentav hyllplan, så!
 
Förresten, mitt mål var att köket skulle vara grundmålat så snart som möjligt, så att jag kunde börja påskpynta, men nu när det närmar sig, så orkar jag inte ta fram påskgrejerna... Jag tror faktiskt att jag nöjer mig såhär - det är lite påskigt, med färgerna och med tuppen, björkriset och påskliljorna, fast egentligen så är det bara riset som är intaget med tanke på påsk. Resten stod på bordet för att jag ville ha in mera gult, och tuppen har stått i min lilla teakhylla sedan förra påsken, han fick bara fortsätta ligga framme när jag plockade undan resten av grejerna i hyllan.
 
Nu ska jag vila ett par dagar, innan jag sätter igång med att flytta undan skafferiet för att komma åt murstocken, så ska jag måla den sedan. Och när den är klar och skafferiet är på plats igen, då ska jag lägga ut överskåpen till försäljning. Jag försöker att bara ha en oreda i taget, det är nog jobbigt med stök och bök som det är!
 
Mitt soundtrack igår och idag har varit den här spellistan, den kändes oerhört lämplig när jag läste Soulless av Gail Carriger, den första boken i Parasollprotektoratserien. Nu funderar jag på om jag ska fortsätta med den andra boken, eller om jag ska sticka emellan med en bok från Huskvarnasviten, eller något helt annat...
 
 

Kommentera här: