mer om kökstapeter och skärmdumpar

Jag hade inga fredagsfavoriter igår, ingen loppislördag idag, jag har överhuvudtaget inte haft ork att blogga på några dagar, och har egentligen ingen ork idag heller. Men jag skärmdumpade just vad jag tror är den perfekta gulfärgen till köket, och så fick jag dagsljusbilder på tapeten skickade till mig. På tapetbilderna, så syntes också tapetens namn, så jag lyckades googla mig fram till en bild på en uppsatt tapet. Så idag tänkte jag dels titta närmare på min nya tapet (jag har den fortfarande inte hemma, det är fortfarande ingen brådska, jag har en massa målande att göra först), dels titta på vad jag har sparat för skärmdumpar. Vi börjar med tapeterna!
 
Såhär ser alltså min tapet ut uppsatt på en vägg! Jag trodde att det var en retrotapet, den känns som en solklar 80-taling, men är alltså en barnrumstapet - nytillverkad, och fortfarande tillgänglig att köpa, och finns dessutom i fler färgställningar. Det stör mig inte, varken att den är ny eller att den egentligen är gjord för barnrum (jag hittade ju en annan barnrumstapet jag föll för!), den kommer ändå att bli jättebra i mitt kök! Det jag gillade mest med att se tapeten på en vägg, är att få se att den inte ser så vit ut som jag var rädd för att den skulle göra. Den är väldigt regnbågig och färgglad, trots den vita bakgrunden!
 
Tapeten är hemma hos kompisen Malin i Västerås, och väntar på att någon antingen ska åka norröver (hon är ursprungligen härifrån, vi lärde känna varandra för snart 40 år sedan, när vi bodde grannar som små), eller att jag behöver den så snart att jag inte kan vänta på en billeverans, utan måste få den skickad. Den här tapeten är bland det mest ekonomiska man kan tänka sig - dels var den billig i inköp (ny kostar den knappt 300 kr/rullen, jag betalade 60 kr/rullen), och det är ingen mönsterpassning, så man behöver inte kasta bort en massa tapet. Superbra!
 
Gulfärgen till höger, visst blir den perfekt till tapeten? Jag ska skriva ut den här bilden och ta med den till färghandlaren, så kan dom blanda till precis den nyansen. Bilden är från en home tour jag håller på att titta på, gillar ni fina hem med historia och personlighet, så tycker jag att ni också ska titta!
 
Och med den här bilden, så är vi klar med mitt köksprat, och ska titta på mina senaste skärmdumpar. Tyvärr så sparar jag inte var jag hittade skärmdumparna, det är antingen på youtube eller från en film/serie, och står det inte med på bilden så har jag ingen aning. Otroligt korttänkt av mig, jag vet... Jag ska bättra mig!
 
Hur fin var inte den här vykortsväggen? Färgskalan, motiven - den vore helt fantastisk att ha som tapet!
 
Korglampor utomhus i träden, så himla mysigt! För mig så handlar trädgårdar om mys, inte om att det ska se felfritt och prydligt ut (det är tur det, min trädgård är allt annat än prydlig, och är mer än något annat en lång transportsträcka, med alla mina idéer som slutmål). Jag har sett billiga solenergilampor på tex Dollarstore, och tänkt att det inte kan vara något att ha, då dom är så billiga, men pappa och Britt-Marie har sådana i sin trädgård, och det lyser hur bra som helst. Jag har inte ekonomi till att skaffa tjusiga lampor till träden, men små lampor i gräset, det ska det bli framöver!
 
Kanske inte en helt praktiskt karaff, helt utan handtag, vid och rak i formen - jag med mina små händer skulle ha svårt att få grepp om den. Men snygg var den!
 
Julgran anno 1955 - den ser definitivt annorlunda ut än dagens täta granar! Men har man utrymmet, så varför inte? Jag gillar när man gör sin egen grej, inklusive med julgranar, och en jul i Nynäshamn så  hade jag en gammal barrlös tall. Storlek och form var inte helt olikt granen på bilden, min lägenhet var däremot pytteliten, så tallen tog verkligen över hela vardagsrummet. Synd att jag inte har någon bild på den!
 
Ännu en julbild, den här gången på en fin krans. Lätt att DIY:a själv, lätt att anpassa efter årstiderna. Just nu är inte mitt fokus på naturfärgad boho, annars hade jag absolut skrivit upp en sån här krans på to-do-listan! Skulle jag göra en krans nu, så skulle jag göra något liknande, fast med färgglada garnbollar, det är också fint!
 
Det är i mitten på mars, och jag längtar som bara den efter våren - läge för mars-spellistor alltså! Jag har gjort två marslistor, en för tio år sedan, en för åtta år sedan, en är mer melankolisk och längtig, den andra är betydligt poppigare. Jag bjussar på båda, så kan ni välja eran favorit!
 
 
 

Kommentera här: