vårigare gardiner

Efter morgonens gigantiska inlägg, så blir det faktiskt ännu ett inlägg idag! Jag hade kunnat vänta med det tills imorgon, men imorgon så tänkte jag dela ett av mina absoluta favoritrum i världen - det är tyvärr inte mitt, det är helt påhittat, och det får ni som sagt se ifrån imorgon. Alltså så kör vi på ett till inlägg idag!
 
Den här gardinen fick ni se på en av bilderna i morse, den är en av mina favoriter, och passade helt perfekt i mitt gulprickiga kök. Den kändes inte rätt när jag var helt inne på det murrigare spåret, så den har fått legat undanstoppad i några år, tills härom dagen. Nu försöker jag tänka förbi dom mörka väggarna, låtsas som att dom helt enkelt inte finns där, och så stoppar jag in färg på alla sätt jag kan, oavsett om det matchar väggarna eller inte. Här funkade det i och för sig rätt bra ändå, men det är inte så mycket vägg runt det här fönstret, så det beror säkert på det.
 
Här passar gardinerna desto sämre, men det struntar jag i! Jag letade igenom gardinhyllan efter en ljusare och färggladare gardin till köket, och jag hittade absolut ingenting. Nästa steg var att kolla igenom tygskåpet, och se om jag hade något användbart där.
 
Det här tyget har jag haft i några år, jag har inte haft den minsta aning om vad jag skulle använda det till, det passar ingenstans hemma. Samtidigt så har jag inte velat göra mig av med det, jag gillar det i all sin poppiga 90-talhet. Jag menar, kolla bara, guldränderna, dom galna färgkombinationerna, dom söta prickarna - diskret är det definitivt inte! Tyget visade sig vara två rätt stora stycken, fållade på två kanter. Det ena tygstycket räckte till kappor till köket (till och med en kappa till det tredje köksfönstret, men den får vänta - symaskinen är usel och en plåga att sy med, och jag har nyss bytt gardiner där), och det andra tygstycket funkar bra som duk. Jag kan alltså supermatcha köket, om jag vill!
 
Tyvärr funkar det som sagt inte speciellt bra i köket just nu, dom mörka vägg-/snickerifärgerna mot det poppiga gardintyget, det missmatchar inte ens på ett bra sätt. Men som sagt - jag ignorerar det, jag vill ha in färg och ljus, till varje pris, även om det priset är ett kök som skär sig. Nu skriker det i kroppen efter att måla och tapetsera om, och jag funderar på att börja med snickerierna runt fönstret, jag har en liten burk med vit snickerifärg, det räcker till ett eller ett par varv närmast fönstren i alla fall. Vilken färg det än blir sen, så vinner jag på att ha en ljusare grund att måla, att måla över mörkgrönt kommer att ta nog många varv ändå.
 
Jag fixade en till gardinkappa idag! Den här kommer från momma, jag har en kappa redan, men den är för bred för att passa i köksfönstret, nu när jag har blomhyllorna där. Men idag så hittade jag ett par tillhörande kafégardiner, som jag helt glömt bort. Kafégardinerna var betydligt smalare, och genom att sy ihop dom på mitten, så blev det en kappa av det hela. Återigen - jag har nyss bytt gardin i köket, jag är så nöjd med den gulblommiga nu, så jag har inga planer att byta den den närmaste tiden, men närmare sommaren så åker nog den här upp! Den bredare kappan ska jag nog sätta upp redan imorgon, fast i sovrummet - där funkar den bra!
 
Ni fick ett ordentligt soundtrack imorse, jag fyller bara på med en låt nu, en låt som är så jäkla bra. Nu ska jag gå och vispa ihop en sockerkaka med mandelmassa och kardemumma, om jag har någon kardemumma hemma. Det må smaka lite semla om en sån sockerkaka, kan jag tycka!
 
 

Kommentera här: