fredagsfavoriter - feelgoodböcker, angel, kitschiga krukor, kitschiga broderier och färgglada kök

Jag har sån dålig koll på dagarna - jag har till och med dålig koll på veckorna och månaderna... Att det är fredag idag säger mig egentligen väldigt liten, fredag är som vilken annan dag som helst, det enda som skiljer fredagen från andra dagar, är att jag försöker få till ett inlägg med veckans favoriter. Och då måste jag faktiskt dubbelkolla att det redan är fredag - jag hade lika gärna kunnat ha onsdag eller lördag idag... Men det är fredag idag, och jag har några favoriter från veckan som gått. Den största favoriten är förstås att jag fått en del målat i köket, och mina tapeter har tagit sig från Västerås till Östersund - dom känns betydligt mer inom räckhåll nu! Fast det spelar egentligen inte så stor roll, jag kan ändå inte tapetsera förrän snickerierna är målade, och jag kan inte köpa snickerifärg förrän tidigast nästa månad. Om jag inte lyckas sälja överskåpen förstås, jag ska ta och göra dom klara för en annons nån dag framöver. Håll tummarna för att jag får dom sålda, och får lite betalt för dom!
 
 
Jag började läsa om den första boken i Ewa Klingbergs Huskvarnasvit igår, det är riktigt trevlig feelgood, och min favoritdel i boken är att det är en hel massa lägenhetsrenovering i den - jag gillar böcker med någon slags makeover, antingen av en bostad eller av en person. Jag har väntat länge på att kunna ha råd med fjärde boken (på bilden är dom i utgivningsordning), och nu väntar jag dessutom på att den sista boken ska komma ut i pocket. Med tanke på hur min ekonomi är, och med tanke på hur mycket pengarna ska räcka till, så lär jag ha råd med "Sprucket läder..." i samma veva som "Falska toner..." kommer i pocket... Men under tiden så läser jag om dom tre böcker jag redan har!
 
 
Jag har bara ett avsnitt kvar av första säsongen av Angel, och jag tycker oväntat bra om serien, med tanke på att jag tycker att Angel är en dödstråkig träbock (han påminner mycket om Edward i Twilight, som jag inte heller gillar). Men resten av karaktärerna är desto bättre - Cordelia och Wesley (som först var med i Buffy, där jag inte gillade dom) får växa på ett väldigt bra sätt i Angel! 
 
 
Och i den här scenen så gillar jag faktiskt Angel (fast den händer egentligen bara i hans huvud), där han släpper loss och drar ut pinnen ur baken. Tydligen, har jag läst/hört, så var David Boreanaz (som alltså spelar Angel) en riktig prankster under inspelningen av Buffy och Angel, helt annorlunda mot sin roll alltså. Kanske närmare dancy party-Angel i klippet ovan?
 
 
Jag skulle vilja hitta några riktigt fina blomkrukor på loppis, i form av tex djur eller fåglar. När jag hittat något, så har det varit vita krukor, särskilt svanar förstås (fast om jag hittar en riktigt fin svankruka, då slår jag till på en sån också), och jag vill ha tag på några i färg. Typ som den här fågeln! Jag hade faktiskt tänkt skriva ett helt inlägg om fina krukor någon dag framöver, så jag utviker inte mer än såhär om ämnet...
 
 
Jag har varit på humör för att brodera några kökshanddukar (jag har tre jag gjorde för en massa år sedan), men jag har inte tyg - den här bilden gav mig dock några idéer... Men också det här tänkte jag skriva ett eget inlägg om, så dom idéerna får ni se mer av då...
 
 
Ni kan inte ha missat att jag har kollat en massa på fina och inspirerande kök dom senaste veckorna. Ja, ända sedan jag började tänka tanken på att göra om köket, så har jag spanat som besatt på kök, både på youtube, instagram och pinterest. Bara man vågar sig utanför dom traditionella köksstilarna, så finns det inga gränser för vad man kan hitta på med ett kök! Många fegar ur, för dom tänker att då tröttnar dom inte så fort. Jag tröttnar fort, oavsett vad jag gör, så då går jag hellre all in, gör precis vad jag har lust att göra, och älskar det så länge som jag har det. Och när jag sedan tröttnar, då går jag all in på nästa grej! Att inreda menlöst och hoppas att det håller länge, medans jag samtidigt går och tycker att det är blah, det är definitivt inte min tekopp!
 
Något som inte är menlöst och traditionellt är Björk, henne älskar eller hatar man, tror jag, och jag har älskat hennes musik sedan innan hennes första soloskiva - jag gillade Sugarcubes redan då det begav sig. Och Sugarcubes har jag lyssnat på idag, medans jag har målat i köket och medans jag har läst Manglade dukar och vikta servetter, och druckit ohemult många koppar te. Jag ska förresten koka en kopp te till, och måla klart längs taket i matdelen av köket nu. Jag vet inte om jag fortsätter med Sugarcubes, eller om jag ska gå över till Björk...
 
 

Kommentera här: