man tager vad man haver och gör vad man kan med det!

Jag har ju pratat en hel del om min senaste husmakeover (eller det är nog på renoveringsnivå i köket, i och med att överskåpen är utrivna och ska ersättas med hyllor - renovering tycker jag nog involverar snickerier, makeover är mer bara när man gör om ytskikten, i min värld i alla fall), jag började ju på köket i vårvintras, och blev klar med ena halvan för ganska precis tre månader sedan (den andra halvan väntar huvudsakligen på att jag ska orka ta itu med väggen bakom överskåpen, och att jag ska hitta ett skåp/skänk/vitrin/någonting att ha som skafferi), och för tre veckor sedan kom jag på min plan för vardagsrummet (min plan för sovrummet är långt bortom någon slags tidsplan, den är bara en tanke än så länge). Jag har köpt vit färg till vardagsrummet, men har inte hittat billig svart färg här på byn, så antingen får jag hoppas på att jag åker till Östersund snart framöver, eller så får jag betala den dyrare färgen på färgaffären - jag kan i alla fall inte sätta igång att måla redan nu, som jag hade hoppats på. Men när jag var ute med Alice nyss, så kom jag på en idé:
 
Det här är mitt garnskåp och prylskåp (garn uppe, prylar nere), ett gammalt köksskåp som jag hittade ute i vedboden, och tog in för några år sedan. Jag vände det upp och ner, målade det mörkgrönt och tapetserade med tidningssidor från gamla Husmoderns från 40-/50-tal. Nu tänkte jag vitlasera tidningssidorna (bara lite tunt, så att det fortfarande syns att det är tidningar, men att dom är mindre mörka och mindre gula), och så måla det gröna vitt. Men när jag var ute så kom jag på en annan idé:
 
Det här är mitt skafferi i köket, det är alldeles för litet, och så fort jag handlar mat som inte ryms i burkarna så blir det överfullt. Dessutom så skulle jag vilja kunna gömma undan lite porslin och sånt bakom stängda dörrar, sånt som jag inte vill ha ute på öppna hyllor. Jag har kollat på facebook och loppisar det senaste året, men har inte hittat något jag gillar till ett pris jag har råd med. Gissa vad jag kom på?
 
Garnskåpet i vardagsrummet - det ska få flytta till köket, och bli skafferi! Där har jag plats för en hel massa! Bakom luckorna nertill så kan jag gömma undan allt som inte är fint att titta på, och just nu kom jag på - om jag lyfter bort luckorna upptill, så kan jag fortfarande visa upp alla mina fina plåtburkar! Perfekt! Den här lilla bokhyllan får flytta temporärt till vardagsrummet, så att jag har något att ha garn och grejs i, tills jag hittar ett bättre skåp (jag såg förresten ett på facebook för ett tag sedan, som inte kändes lämpligt som skafferi, men som kanske funkar i vardagsrummet...), jag får bara försöka hitta lite förvaring åt garnerna, så att katter och Alice inte kommer åt dom.
 
Så nu är min plan för närmaste tiden: Måla klart den sista listen i köket (om ni kollar på bilden ovan, så är listen vid hundmaten/bakom skafferiet fortfarande vit, den har fått vänta tills det var dags att byta ut skafferiet), och tapetsera väggarna bakom skafferiet (med lite tur, så kickar det igång lusten att göra klart köket också, om jag börjar jobba på det igen). Grundmåla det gröna på garnskåpet (det blivande skafferiet, alltså) och vitlasera luckorna, och så måla skåpet rosa sedan (jag tror att rosa blir bäst till det gula och regnbågsrandiga i köket), och flytta det ut i köket. Och när det inte står på plats i vardagsrummet, så är det perfekt läge att passa på att måla den väggen vit, så är vardagsrumsmakeovern också påbörjad. Jag satsar på det här som min plan för augusti! Det känns faktiskt riktigt bra, och jag är glad över att jag kom på en lösning för mitt skafferi, en lösning som dessutom är gratis, och som inte kräver några nyköp!
 
Om det är någon som tycker att min färgskala i köket låter bekant, så kan jag berätta att en del av min inspiration kommer från Villa Villekulla och Annikas gulrosa kläder, så vi fortsätter på det temat för dagens soundtrack, tycker jag!
 
 

Kommentera här: