med en rejäl dos tim burton-känsla

Tanken jag tänkte häromdagen, att måla vardagsrummet svartvitrandigt, den tanken fastnade snabbt! Faktiskt så känns den så väldigt rätt, och väldigt uppnåelig, att jag lutar åt att låta vardagsrummet gå före i renoveringskön här hemma! Jag skulle rentav kunna sätta igång idag, och börja måla vitt, jag har kvar vitfärg för att grunda ovanför köksbänken, och kan låna av den till vardagsrummet, men för att komma åt väggarna måste jag flytta bokhyllor, och det tänker jag inte göra mer än en gång. När jag målar väggarna, så måste alltså allt målas i ett svep. Jag lät ju måla hela vardagsrummet vitt när jag köpte huset för sex år sedan, och när jag tapetserade för fyra år sedan, så räckte inte tapeten till hela rummet - bakom bokhyllorna är det fortfarande vitt. När jag nu ska måla vitt igen, så känns det som en riktig lyx, och det känns som sagt inte oöverkomligt att måla om igen, särskilt som att rummet dessutom är väldigt litet, och dom väggarna det är fråga om dessutom består av två fönster och en dörröppning - väldigt lite vägg att måla, alltså! Så planen är att måla över tapeterna vita, och väggen bakom soffan, och väggen med dörren ska jag måla svartvitrandiga, och jag tror att jag kan köpa material till det när jag får pengar nästa gång - det behövs bara en hink vitfärg, en liter svart färg, och maskeringstejp, och alltihop hittar jag förhoppningsvis billigt på Dollarstore.
 
Även om det inte låter så, med svartvitrandigt, så är tanken att vardagsrummet ska bli ljusare igen - med vitt som bas, så tänte jag åstadkomma det. Vitt med svarta ränder skiljer sig mycket från svart med vita ränder! Det är förresten inte första gången jag försökt inreda svartvitt, jag gjorde det ett litet tag i sista lägenheten i Nynäshamn, men det blev inte långvarigt, shabby chic svepte in i inredningsvärlden, och även jag provade på det ett tag (tills jag inte kunde låta bli färgerna längre...). Förresten - undrar om jag har kvar den här kudden? Jag ska ändå ut i förrådet med filtar och kuddar, jag ska ta en kik efter den... Och Halloween och spooky är något som dykt upp här och var i mitt hem i många år, året runt - häxhattsgirlangen och glitterdödskallen med tyllrosett är åretruntdekor hos mig, tex, och jag klädde om resårbotten i svartvitrandigt tyg för flera år sedan (tyvärr funkade det inte så bra i sovrummet sedan jag bytte plats på sov- och målarrummet, och kommer att funka ännu sämre med kommande campingstugetema...). Tim Burton är alltid en inspiration för mig, och i vardagsrummet så kommer det att bli ännu mer påtagligt! Jag har förstås gjort en ny anslagstavla på pinterest, den är vääääldigt randig och väldigt Tim Burton-ig, fullt så randigt tänkte jag inte ha i vardagsrummet... Och när jag kollar på bilderna, så kan svartvitrandigt verkligen ge olika intryck - från goth och spooky och spoopy (spoopy är ett bra namn på den stil jag gillar, spooky men med ett inslag av kitsch och gulligt, typ) till väldigt elegant, det beror helt på hur man gör det! Självklart så delar jag lite inspirationsbilder med er!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Svart och vitt och svartvitrandigt är förresten väldigt DIY-vänligt! Bara att gå på loppis och hålla koll på saker med fina former, med en bytta svart och en vit med snickerifärg, så är det bara att måla om sedan! Likaså är det bra att ha svart och vitt broderigarn och stick-/virkgarn hemma, så kan man slänga ihop ett korsstygnsbroderi till en tavla eller en kudde, eller sticka/virka en filt, en kudde, eller vad man nu hittar för roligt mönster!
 
 
 
 
Det finns en del svartvitt och spooky och Tim Burton-esque att hitta på youtube, men knepet är att kolla efter "Halloween" och "gothic", söker man bara på "black and white" så blir träffarna betydligt tråkigare (i min smak, alltså). Jag har förstås en halloweenspellista på youtube, och fyller på den när jag hittar nya halloweenvideos jag gillar, och det är en hel del där som går i svart/vitt, och en hel del idéer som kan användas året runt, för oss som gillar sånt. Kika om ni gillar Halloween och spooky inredning!
 
Dagens soundtrack är förstås en av mina favorithalloweenspellistor:
 
 

Kommentera här: