målarmåndag - broderier och natthimmel

Det är måndag igen, och det har gått en hel vecka utan att jag har målat ett enda dugg på mina sjöjungfrur - jag skyller på det jäkla vintervädret, kallt och snöigt, jag vill bara boa ner mig i soffan med filtar och djur. Allt annat känns som alldeles för mycket! Men - jag har ändå nånting att visa er idag! I början av december skickade jag ett julpaket till Annie i USA, och nu har det äntligen kommit fram! Jag skickade lite julgrejer med retrokänsla (änglasnurran ska hon sätta upp nu till alla hjärtans dag, och varför inte - röda änglabebisar känns inte helt fel, om man tänker på dom som amoriner), ett par sorters choklad med pepparkakssmak, neonfärgade pigment, och så dom här ATC-korten:
 
Jag kom på att jag ville brodera något i kombination med målat, och frihandsbroderade gubben i månen och regnbågsstugorna på filt. Sedan målade jag bakgrunden på själva kortena, och sydde sedan på broderiet. Dom känns mer än lovligt enkla, men samtidigt så är det bra mycket jobb i dom. Men jag tror att jag gillar dom, och jag tror att jag ska brodera fler kort framöver.
 
Hon samlar också på ATCs med motiv av natthimlen, och eftersom jag tittade på Hollywood när jag höll på med Annies paket, så kom jag att tänka på den ikoniska hollywoodskylten - i svartvitt, då serien utspelar sig på den svartvita tiden. Det andra kortet är målat efter ett foto som dök upp på instagram, UFO:t är inget UFO, utan ett litet hotell - tyvärr så hittar jag inte tillbaks till fotot jag målade av, och jag minns ingen info om själva hotellet och vart det är, mer än att det är från 60-talet och i USA.
 
Veckan som kommer så SKA jag måla klart sjöjungfrurna, det är så lite kvar på dom, det är bara dumt att fortsätta skjuta på det. Jag SKA också börja på tavlan som är beställd, den har jag skjutit på i flera månader, och det är också dumt. Typiskt mig, men dumt ändå!
 
Morgonens soundtrack är en riktig storhet, som jag av någon anledning inte riktigt fallit för förrän på senare tid (precis som med Siouxie and the Banshees):
 
 

Kommentera här: