målarmåndag - målar sjöjungfrur

Jag har inget färdigt att visa idag, istället tänkte jag visa ett par processbilder av sjöjungfru-ATC-korten jag håller på med. Det är bara detaljer som fattas, och så funderar jag på om jag ska smälta bivax över dom - det gjorde jag ofta förut, men har inte gjort det på jättelänge nu.
 
Här syns dom första stegen rätt bra: först målade jag en bakgrund på ett stort akvarellark, jag gjorde det supersnabbt och enkelt den här gången, duttade bara ut lite akrylfärg och spridde ut med en stor pensel, och så sprätte jag prickar med akrylfärg. Och sedan var det bara att klippa ut korten i rätt storlek! Jag har en gammal bok om fiskar, och där klippte jag ut en hög med fiskstjärtar, som jag limmade på bakgrunden, och sedan ritade jag snabbt en kontur av överkropp och ansikte. Lite vit akryl för att markera ögon och ställen som ska vara lite ljusare sedan, eftersom dom sticker ut från kroppen och fångar ljuset. Och sedan så är det bara att ta fram akrylfärgerna och börja måla!
 
Här är själva grunden klar på alla, och jag har börjat på ögon och mun. Dom är inte klar än, ögonen behöver mer jobb, kinderna ska bli rosiga, och så ska jag rita dit lite bubblor i bakgrunden. Jag funderar också på om det ska till lite glitter och rosa glitterstrimlor, ska jag täcka med bivax så är det extra fint med något som glittrar och blänker under vaxet.
 
Och precis sådär långt har jag hunnit, och jag hoppas att jag är klar nästa vecka - det är som sagt inte mycket som ska till, jag ska bara komma mig för att gå uppför trappan och sätta mig ner en stund. Sedan måste jag ta itu med målningen som beställts, det börjar vara ont om tid nu, hon har väntat länge!
 

Kommentera här: