loppislördag - lite tomtar och lite retrodukar

I år har jag hittills lyckats väldigt dåligt med mitt julloppande, nästan ingenting alls har jag hittat. Eftersom Röda Korset här sparar alla julgrejer som kommer in under året, och sedan ställer ut allting på en gång, så är förhoppningen att det ska komma in bättre grejer inte speciellt stor heller. I år lär jag helt enkelt inte göra några större julfynd, och knappt några mindre heller. Dessutom - av dom saker jag hittat, så ska hälften ges bort, så ja, väldigt lite julloppat i år...
 
Dukarna (liksom förra helgens änglasnurra) ska skickas utomlands, jag ville ge bort något som känns väldigt svenskt (och väldigt retro, eftersom det är min grej), och jag tycker att jag lyckades rätt bra med att hitta det i alla fall. Som tur är! Det är lite halvjobbigt, när man bestämt sig för att hitta en viss speciell sak, och det är helt omöjligt att hitta. Tomtarna hittade jag till mig, om det är någon som tycker att dom ser bekanta ut, så har ni halvvägs rätt:
 
Den större tomten till höger är förra veckans loppisfynd, dom tre mindre tomtarna till vänster är veckans fynd. Dom enda saker jag hittade till mig själv, är alltså ett gäng tomtar i olika storlekar, alla i princip likadana... Men dom blir bra i min tall (å vad jag ser fram emot att ta in den!), tillsammans med mina gamla glaskulor - dom är nog rätt jämngamla, kulorna och tomtarna, i alla fall en del av dom, och dom har säkert hängt med liknande kompisar i många granar genom åren.
 
Mina retrofynd, dom matchar jag med en julspellista med lika mycket retrokänsla, även om det här är modern tolkning av gammalt (det blir äkta retro också framöver!):
 
 
 
 

Kommentera här: