loppislördag - lite glas, lite porslin, och ett stort tennfat

Jag har lyckats hålla mig ända från förra veckan tills nu, med att visa vad jag köpte på loppis förra veckan - jag var ju in till stan och klippte Alice, och när hon var hos frisören så gick jag på loppis. Jag köpte inte mycket, dels är ju kassan som den är, dels så var mina favoritloppisar stängda, och dom som var öppna hade dels lite grejer, dels lite bra grejer (bra i mina ögon, alltså), och dels så gjorde jag mitt bästa för att hejda mig på sånt som tex bara är fint och saknar användning, eller som är fint, men inte den stil jag försöker begränsa mig till. Så det blev som sagt bara några grejer:
 

En liten översikt, innan vi går in på detaljerna...
 
Duken vann jag på lotteri på Röda Korset i Hammerdal, eftersom jag kikat lite efter gamla broderade dukar (blir alldeles inspirerad av Karin, som lyckas hitta jättefina såna!), så var det en väldigt lämplig vinst. Tennfatet hittade jag också där, väldigt billigt (sänkt pris dessutom!), och väldigt stort och rejält (sådär 33 cm tvärsöver), och jättefint att ha tex på köksbordet med frukt och grönt i. Om jag hade något frukt och grönt, villsäga... Men det står i alla fall på bordet nu, och är redo!
 
En gammal hundbok, med jättefina illustrationer. Pudelsidan är förstås extra tjusig!
 
Lite billiga, udda glas. Dom större kostade 5 kr/st, dom mindre (snapsglas? likörglas?) och ljusmanschetten i glas kostade 1 kr för alla fyra (RK i Hammerdal har en lagerhylla full med grejer som allihop kostar 1 kr för fyra stycken saker. Rätt oslagbart pris!
 
Det var alltså dom här tre glasen, och ljusmanschetten som kostade en hel krona. Jag måste köpa mig en flaska likör (jag är ingen snapsare), så jag kan börja använda dom! Eller om jag försöker att göra egen likör i sommar, det ska inte vara så svårt har jag förstått.
 
Tre små tunna glas med slipad fot...
 
Och tre små tunna glas med slipat mönster i...
 
Tallriken har vi ju tittat närmare på redan. Sockerskålen har fint svartvitt motiv, så den passar bra in i den servis jag håller på att pussla ihop av svartvita delar. Jag har sockerskål och mjölkkanna redan, dom är superkitschiga och roliga, men passar inte riktigt med framtida köksskåpsplaner... Den slitna skålen har varit med ett tag, och det syns, det är sprickor i den, färgen har flagat - den har definitivt älskats av många händer före mig. Jag tror att den är rätt gammal, den ger det intrycket, men det finns ingen stämpel under, så det är svårt att ta reda på vad det är för något, och hur gammal den egentligen är.
 
Mer än såhär var det alltså inte. Lite glas, lite porslin, ett tennfat, en bok och en duk. Allt som sagt urbilligt, allt fint, och en del av det långt från min gamla vanliga retrostil. Jag börjar visst smyga in lite antikviteter också hemma, det gillar jag, det passar bra in i den mörkare inredningsstil jag haft dom senaste åren. Jag kan helt klart tänka mig mera gamla grejer!
 
Hmmm, vad ska vi hitta på till dagens soundtrack? Jag vet, en låt av Björk, den är otroligt vacker, så jag får gåshud av den, den känns lika skör och ömtålig som mina nya gamla glas. Medans jag lyssnar på den, så tänker jag gå och baka ut och grädda lite kakor, jag håller på att baka Earl Grey shortbread cookies, det passar bra till min nya antikare stil, tycker jag!
 
 
 

Kommentera här: