norsk 150-åring

Jag skrev tidigare i veckan om mina fina fynd, en Bitossiskål för en femma, och en 1800-talstallrik för en tia, och särskilt tallriken trodde jag förstås att det var en engångshändelse (eller åtminstone en väldigt sällsynt händelse) - att överhuvudtaget hitta porslin som är 150-200 år gammalt, och att hitta det för en tia dessutom. Att jag skulle göra om bravaden en vecka senare, det trodde jag inte...
 
Jag var in till stan i fredags, Alice hade klipptid, och jag hade ett par timmar att spendera på egen hand - klart jag gick på loppis då! Tyvärr så är mina favoriter, Erikshjälpen och Pingskyrkans loppis, stängda på fredagar, och dom jag gick på, Shoppis, Röda Korset och Robin Hood, var lite si och så (RK hade glest på hyllorna och allmänt höjda priser, jag kommer helt enkelt inte att fortsätta att handla där framöver, jag blir bara besviken när jag är dit) - det var ingen dag för stora fynd. Vilket var tur i och för sig, jag är inte direkt stadd vid kassa... Ni kommer att få se framöver vad jag faktiskt hittade, nu blir det bara mitt tallriksfynd...
 
Tallriken hittade jag i ett rum lite på sidan av på Robin Hood, jag höll nästan på att missa det, och är så glad att jag inte gjorde det!
 
Jag hittade ännu en landskapstallrik - en norsk den här gången! Jag googlade på stämpeln (jag har aldrig hört namnet förut, så google var absolut nödvändigt), och hittade att Feyer Egersund gjorde dekoren Unionen på 1870-talet. En nästan 150 år gammal tallrik, och bara en nagg, annars är den i perfekt skick - det kallar jag kvalitet! En annan googleträff säger att det här porslinet är väldigt sällsynt, men det var från ebay, så jag vet inte hur allvarligt jag tar det - allt för en försäljning, typ!
 
Förresten, inte skrev jag vad jag betalade för den här? En tia, igen! Jag tror tyvärr inte att den här trenden håller i sig, att jag fyndar 1800-talsporslin i precis den stil jag önskar, för bara en tia, eller ens två, men jag är väldigt glad för det jag lyckas snubbla över!
 
Lite senare idag så tänkte jag visa vad jag gjorde igår. Ledtråd - tavlor togs ner och sattes upp, och det blev väldigt annorlunda på sina håll, medans det förmodligen bara är jag som ser skillnaden på andra håll. Kom tillbaka och ta en kik, vetja!
 
 

Kommentera här: