loppislördag - en liten andrahandslördag

Det blir en ynka liten loppislördag idag, och dessutom kommer inte en enda sak från någon loppis! En liten andrahandslördag är väl närmare sanningen. Jag hade tänkt vänta tills jag får hem teaklampan och tapeterna (som jag hittade gratis på facebook!), men dom är inte här än, så vi kör som det är, helt enkelt!
 
Det första är inte ett fynd i sig, utan ett byte - jag bytte garnrester med en kvinna i USA, hon stickar också på en restgarnsfilt, och var trött på sina garner. Jag skickade ett paket med garnsnuttar till henne, och hon skickade ett till mig (ett var långt ifrån en snutt - det var ett helt nystan!). Det är säkert ett fall av grönare gräs, men jag tycker att dom har mycket roligare sockgarner i USA, och så mycket mjukare - våra sockgarner är rätt raspiga, dom är inte så sköna att göra sjalar av tex. En del av snuttarna är verkligen pyttesmå, men även dom kommer att användas, jag kombinerar dom helt enkelt med andra garner. Ser ni kortet, förresten? Hur fint som helst, även det - bara jag hittat en ram, så hamnar det på väggen!
 
Jag blev jätteglad när jag hittade dom här miniparfymerna på facebook, billigt dessutom! Dels var jag lite less på mina egna parfymer, dels tyckte jag att det var dags att fylla på min miniparfymsamling, så två flugor i en smäll! Bara en av flaskorna har använts, flera är riktiga superklassiker (jag som var lite rädd att det bara var ett gäng Yves Rocher-parfymer, dom kan absolut vara ok, men roligare med lite roligare dofter!), men tyvärr går inte den fyrkantiga flaskan till vänster att stänga ordentligt, så jag måste hitta en lösning på det problemet. Kommer jag inte på något som går att öppna och stänga, så måste jag helt enkelt limma igen flaskan, och det är ju lite synd...
 
Det här paret hittade jag också på facebook, också billigt - det mest granny chica, mest kitschiga, mest retro jag kan tänka mig! En gräddkanna och en sockerskål i form av blå katter med blomsterkransar, hur underbara är dom inte? Jag måste hitta nånstans bra att ställa dom, nånstans där dom syns ordentligt, men inte blir överbelamrade av en massa grejer (inte på köksbordet alltså, utom om det kommer nån och dricker te - *vink vink*. Jag sålde nyligen en sockerskål, fin, en serie jag älskar, men i fel färgskala, så en ny sockerskål kommer verkligen på pass! Nu ska jag bara börja köpa sockerbitar också!
 
För resten av dagen, den närmaste delen av resten av dagen i alla fall, så har jag gjort upp ett schema - göra klart några ornament till ett ornamentbyte (jag ska bara virka ett ornament också, så är jag rätt klar med det, jag skulle vilja göra Ursula från den lilla sjöjungfrun, men jag tror tyvärr inte att jag har något lila garn, så jag funderar på alternativ...), och så ska jag lägga omkull mig en stund, jag är så trött. Alice väckte mig inte förrän efter sex i morse, men när klockan var vid tolv när jag somnade, så blev det för lite sömn ändå. Igår kväll och nu på morgonen så var jag väldigt företagsam, och målade mitt tyg-/garnskåp, jag har bara tänkt göra det sedan jag tog in det för sådär två år sedan. Nu fattas det sådär ett lager till, och så måste jag komma på ett sätt att snygga till kanter som blivit missfärgade av målarfärg (att måla utmed gammalt tidningspapper är inte helt lätt om man vill undvika färgkladd...), så är det äntligen klart. Det var på tiden! Men som sagt - välta omkull mig innan jag gör något annat. Eller ja - sy i bjällror, och sen välta omkull mig!
 

Kommentera här: