om jag fick tre önskningar

När man har mycket tid för sig själv, och dessutom har en hjärna som aldrig slutar snurra, ja då är det lätt hänt att man börjar fundera på saker - alla möjliga saker! Som till exempel vad jag skulle önska, ifall det kom en ande och jag fick önska dom klassiska tre önskningarna! Så det är vad jag har funderat på nu på morgonen, vad jag skulle önska i så fall. Jag fick inte önska såna saker som tryggad ekonomi för resten av livet, eller att jag, djuren och nära och kära skulle leva långa friska liv, eller fred på jorden, eller jämlikhet, eller att miljökrisen skulle lösa sig, eller att SD med anhang (och motsvarande i resten av världen) skulle poff gå upp i rök, utan det skulle vara konkreta önskningar av det mer materiella slaget. Problemet är förstås att begränsa sig till tre önskningar - har man lite till att börja med, så finns det många saker som hade kunnat göra livet bättre (även dom som har mycket till att börja med skulle garanterat ha svårt att begränsa sig till bara tre!). Dessutom så beror det också mycket på humör och nuvarande hyperfokus, men jag har i alla fall kommit fram till tre saker som skulle göra mig glad och mitt liv bättre!
 
 
För den som känner mig och för den som läst min blogg ett tag, så borde inte den första önskningen komma som en överraskning: jag skulle önska att mitt hus och trädgård vore färdigrenoverat och färdigfixat, både på insidan och på utsidan! Att påbörjade projekt skulle slutföras, och att uppskjutna projekt skulle verkställas, och att drömprojekt skulle bli verklighet. I trädgården skulle jag vilja börja om på noll, göra mig av med min hemska gräsmatta och istället ha stenlagda ytor, upphöjda rabatter, träd, buskar, pergolor, en massa ätbart, mysiga ställen att sitta på, en grillplats... Jag har också tänkt tanken på att ha ett eget litet vindkraftverk på gården, och på taket till huset vill jag ha solpaneler. Huset måste förstås målas på utsidan, och apropå utsidan (egentligen så räknas det kanske till trädgården...) så skulle jag vilja ha någon slags garage eller carport - att ha bilen under bar himmel på vintern är inget vidare! Inomhus så vill jag måla och tapetsera om lite här och var, i sovrummet vill jag bygga in sängen, i målarrummet vill jag göra om det till ett hobbyrum och helt skrota tanken på gästrum (så sällan som någon sover där, så kan jag lika gärna ha en uppblåsbar madrass) - platsbyggda bokhyllor till förvaring av målargrejer, garn, tyg, osv skulle vara till betydligt mer glädje hos mig! Hallen skulle jag bygga ut med någon slags uterum istället för farstubron jag har nu, badrummet skulle förstås renoveras, paneler i hall och kök skulle tas bort, fula allmogelister skulle bytas ut mot vanliga släta, och köket skulle få sig en storrenovering - det är idel soppa på spik på superbudget just nu.  Och i vardagsrummet så skulle jag ha platsbyggda bokhyllor från golv till tak på varenda liten väggyta! I alla rum utom köket så skulle jag också byta fönster, och ytterdörren behöver också bytas ut, och alla trägolv behöver slipas. Och utom alla renoveringsprojekt, så skulle alla möbler som jag vill/behöver byta ut eller saknar förstås också åtgärdas! På det stora hela så skulle jag önska mig ett nytt hus och trädgård, fast i mitt gamla hus då - även om det prismässigt säkert vore billigare att riva och bygga nytt... Men eftersom det nu är en ande som ska veva på ett trollspö (eller vad andar nu gör), så får den helt enkelt lov att uppgradera vad jag redan har - stomme på mitt hus är bra (förutom att huset står på en gammal myr, och det rör sig en del...), taket var nytt när jag köpte huset, jag lät byta elledningar i nästan alla rum, fönstren i köket är bytta, det är inga problem med fukt och sånt, jag har faktiskt haft gigantisk tur när jag köpte mitt hus!
 
 
Jag har alltid haft mycket böcker (även om jag aldrig haft så mycket som nu - jag har aldrig haft såpass mycket utrymme för dom, och jag har aldrig varit såhär stationär), men jag har gjort mig av med massor genom åren, genom flyttar, genom allmän utrensning av grejer, för att få in pengar, osv. Det är inte helt ovanligt att jag efteråt har saknat böcker som jag gjort mig av med, och sedan köpt dom igen - just nu så är jag på jakt efter ett gäng olika böcker som jag en gång i tiden bestämt mig för att jag var färdig med: Till bords med-böcker, Janet Evanovich böcker om Stephanie Plum, Jan Mårtensons böcker om Johan Kristian Homan (helst pocketböckerna från Legenda, för dom är snyggast!), japanska kokböcker, Med en smak av nektar, Husmoderns köksalmanack, som jag kommer ihåg på rak arm. Jag saknar enormt mycket mina gamla egyptologiböcker och studiematerial, jag var helt klart inte lika färdig med dom som jag trodde, och dom är svåra och dyra att ersätta (ja, stenciler, häften, uppsatser osv från utbildningen är förstås helt oersättningsbara). Jag skulle alltså vilja ha tillbaka precis varenda bok jag någonsin ägt, och så gå igenom dom nu, och behålla dom jag upptäckt att jag saknat (eller nyupptäcka bra böcker som jag glömt att jag ägt!) - därav behovet av att platsbygga bokhyllor runt hela vardagsrummet! ^_^ Alla böcker som inte får stanna kvar hos mig skulle vara en bra början till ett antikvariat/begagnad bokaffär - tyvärr så skulle det aldrig bära sig här, men på nätet så kanske, och då skulle mina gamla böcker kunna bli till en inkomst också.
 
 
Det som nu är målarrum/gästrum skulle få massor av hyllor, så jag får massor av förvaring till målargrejer, garn, tyger, handarbetsböcker osv, och eftersom garn drar till sig mal, så skulle jag huvudsakligen välja såna här fina bokhyllor med dörrar (det är mina favoriter, dom är så fina!). Just den delen är en del av "göra klart huset"-önskningen, den tredje önskningen är att jag skulle fylla upp alla hyllorna med garn så att det räcker i resten av livet (som en egen välfylld garnaffär - dessutom så skulle anden ha koll på ifall jag skulle ändra smak i framtiden, så att garnerna reflekterar det också! ^_^), och så alla stickböcker jag någonsin kan behöva, och pärmar med varenda mönster på ravelry som någonsin har fångat mitt intresse, plus stickor och sånt också förstås. Och så påfyllning av målargrejer - färg, penslar, akvarellpapper, osv. Helt enkelt ett välfyllt hobbyrum som håller mig upptagen så länge händer och ögon håller!
 
Så ser alltså mina tre gigantiska, orimliga, verklighetsfrånvända, materialistiska Aladdin-ande-önskningar ut! Jag tycker faktiskt att det är väldigt bra önskningar, dom skulle se till att jag hade livskvalitet i resten av mitt liv - ett hem i toppskick, och böcker och garn och målargrejer tills det är dags att bära ut mig med fötterna före. Nu är frågan bara, var hittar man en lampa att gnugga fram en ande ur?
 
Vad skulle ni önska om ni hade tre önskningar? Som sagt, inga "teoretiska" önskningar, bara ren och skär materialism!
 
 

Kommentera här: