en liten kökshylla

Sakta men säkert växer mitt kök fram, och nu är det inte mycket som saknas! I motsats till dom flesta, så köper jag inte allt matchande i ett svep - dels förstås för att min ekonomi inte tillåter det, dels för att jag inte vill lägga tiotusentals kronor (eller mer!) på ett nytt kök, för att sedan vilja ha något nytt ett par år senare (för det är ju så jag fungerar), och dels för att jag tycker att det blir finare och mer personligt att plocka ihop ett hem en liten bit i taget under en lång tid. Ja, det kan vara otroligt frustrerande när det tar lång tid, men när det väl är klart så är det väldigt tillfredsställande!
 
Köket vet ni ju hur lång tid det har tagit - jag började göra om i februari förra året (det började egentligen här, när jag behövde få in mer färg, och gardinen jag sytt inte funkade med mitt mörka kök), jag målade alla snickerier och tapetserade matrumsdelen av köket så att det var klart till maj (då min pappa kom och hälsade på), sedan i augusti tapetserade jag en del av andra kökshalvan och fixade till ett skafferi, och nu i mars så tapetserade jag klart resten av köket (med åtskilliga om och men...). Nu fattas bara porslinshyllor över köksbänken, planen är elfaskenor- och konsoller, och förhoppningen är att hitta begagnade. Men - även hyllplaner kan förändras med tiden... 
 
Igår kväll satte jag upp den här hyllan på väggsnutten bredvid kylskåpet, jag var och hämtade den hos Sigrun, den kommer från momma, där den satt ovanför kökssoffan. Här passar den perfekt i köket också, men ovanför köksbänken! Det här är slutresultatet, vi tittar närmare på själva hyllan, och på vad jag har ställt på den:
 
En gammal furuhylla med svarvade pinnar - precis vad som behövs för att värma upp allt det vita i köket! Sigrun undrade om jag skulle måla den, och det ska jag alltså inte - jag vill ha den träfärgad! Det fanns ingen upphängningsanordning på den, så jag fick fundera lite, till sist skruvad jag öglor längst bak på hyllplanen (två på varje hylla, det blir stadigt!), och så skruvade jag bara upp hyllan i öglorna. Den sitter som berget! Inte för att den behöver klara av en massa tungt, hyllplanen är smala, som ni ser, det ryms inte så mycket på dom. Men det är dumt att riskera att mina favoritmuggar och -koppar åker i backen!
 
Om ni tycker att jag har dåligt ögonmått, och har satt hyllan väldigt skevt, att det är långt ifrån centrerat, så har ni rätt i det! Men - på väggen till höger ska det alltså upp mera hyllor, och dom ska gå från vägg till vägg. Det blir alltså hyllor ända till väggen bredvid mommas lilla hylla, och då kommer det att se mer balanserat ut! Teakskåpet hade jag också tänkt ha på väggen, men den ryms helt enkelt inte, och dessutom så funkar den bra här på bänken, den tar inte speciellt mycket plats, däremot så ger den bra förvaring - muggarna och kopparna som inte ryms på hyllan, dom får plats i skåpet!
 
Förresten - jag funderar på att måla min flamingolampa. Vad tror ni? Gul?
 
Det är en salig blandning i olika stilar! Det är lite ärvt, lite fått, lite vunnet, lite loppat, och jag tycker om precis allihopa! Som jag sagt förut, min stil och smak är spretig, minst sagt! Förresten - dom tre vita (som faktiskt inte är så vita som dom ser ut att vara...) får ni titta närmare på på lördag, då har jag ett gäng loppisfynd att visa upp!
 
Dom sex kopparna (och tillhörande fat) fick jag också igår, dom kommer också från momma, och dom är det jag allra helst ville ha från henne (och det är därför jag har två till, dom köpte jag på facebook för några år sedan, bara för att jag ville ha såna koppar så gärna). Så många gånger jag har fikat te i dom när vi har hälsat på henne genom alla år! Det roligaste? Kopparna kommer från Gefle, och dekoren heter Malin. Perfekt!
 
Först hade jag tänkt vänta tills på lördag, loppislördag alltså, med att visa hyllan och kopparna, men jag kom fram till att jag har nog med grejer att visa er då, och det är ganska många bilder som det är, bara på hyllan och kopparna, så dom fick ett eget inlägg. Och med tanke på att jag hade inget annat att säga idag, så passade det bra att visa min nya fina hylla!
 
Nu måste jag ut och morgonkissa med Alice, och så ska jag ta en bild på mina gamla sommardäck, dom ska kolla på däckfirman om dom har några begagnade i samma storlek - hittar jag inte några nya gamla sommardäck, så blir det inget körande förrän i höst, så jag hoppas att dom hittar någonting! Jag började morgonen med att lyssna på lite Dust Bowl Faeries radio, kanske ni också vill göra det?
 
 

Kommentera här: