loppislördag - påskar till det

Loppislördagen fokuserar inte på ett nytt loppisfynd, utan på hur loppisfynd (nyare och äldre fynd) används hemma när det är dags att dekorera till påsk. Jag har bilder, men jag har också filmat när jag påskpyntade hemma, om ni vill hänga med på det. Videon inleds med ett litet påskhaul, och avslutas med en påsk-house tour, så den som orkar titta på den får så att säga mer för pengarna (fast det är alldeles gratis, förstås!) än den som bara kikar lite snabbt på bilderna här.
 
Ett par av bilderna känner ni igen från gårdagens inlägg, bland annat den här, där jag har plockat fram alla mina påsksaker (och allt annat jag har som känns vårigt och rätt i färgskalan), redo att pynta och fixa!
 
Den turkosa tuppen är en födelsedagspresent från Maria, den gula vasen kommer från mormor och morfars hus, den gula tigerljusstaken köpte jag förra året på Lagerhaus, och det lilla påskkortet med avrivet hörn följde med en hög med foton jag fick av min faster härom veckan. Resten är loppisfynd!
 
Det var för mycket snö, så jag kom inte fram till björkarna på gården, så då plockade jag lite rönn istället. Varför gör folk inte det, det är minst lika fint som björk när det slår ut! Istället för fjädrar, så har jag små pompomkycklingar, jag tror att dom är köpta på Dollarstore för längesen.
 
I den lilla teakhyllan ställde jag dom minsta påsksakerna, sammetskaninerna är köpta på TGR för många år sedan (jag har en stor rosa sammetskaninssparbössa också, men den står i sovrummet), annars är det som vanligt en massa loppisfynd. Ja, utom den lilla Mumin och Hattifnattarna i mitten, dom följde med muminkinderägg jag fick av Weronica.
 
Idel loppisfynd på sidobordet framför fönstret, utom huset som jag byggt själv, och den stora ljuslyktan i mässing, som jag köpte på Indiska för flera år sedan.
 
Kaninerna och kycklingarna med känsla av majsblast köpte jag nångång på 90-talet, dom har varit undanstoppade i en påsklåda i 15-20 år... Jag trodde att jag hade fler gamla påskgrejer än så i den lådan, men tydligen så har jag städat ur den nångång - nästan allt mitt gamla påskpynt var borta, puts väck. Jag vet inte om det gjorde så mycket, jag minns inte ens vad jag hade. Jag tror det fanns nån slags ljusmanchetter, om dom var gjorda av fjädrar eller med små ägg får vara osagt, jag minns som sagt inte riktigt vad jag hade...
 
 
Visste jag om nån speciell påskmusik, så skulle jag bjussa på en påskspellista, men påskmusik har aldrig blivit nån grej, inte alls som julmusik. Kanske om man är kyrklig av sig, det spelas kanske speciell musik i påskhelgen, det är ändå en stor helg för dom kristna. Ostara firas av häxor och andra hedningar under vårdagsjämningen, inte samtidigt som påsk, men det är det stora vårfirandet, och det finns en del ostaraspellistor på spotify, men det är lite mer allmänt pagan musik, inte specifikt för Ostara. Så dagens soundtrack blir helt enkelt en vårig spellista - aprilbubbel känns lämpligt!
 
 

Kommentera här: