broderade ghibli-atc's

Jag har ingen målarmåndag idag, för jag har inget målat att visa (jag har påbörjade bakgrunder till två större målningar, men dom ser inte speciellt roliga ut nu, jag håller på att fundera på vad jag kan göra för att fixa till dom - att måla stort är en utmaning när jag är van vid smått, det är så mycket mer yta att fylla!), målarlusten försvann när jag började fixa i trädgården (det är så det brukar gå, det funkar bara att göra en sak i taget). Men - tidigare i våras så funkade det att brodera igång målarlust, och jag har gjort ett försök igen med det. Eftersom jag håller i en ATC-swap på temat Studio Ghibli, så broderar jag ATCs på temat Studio Ghibli också. En del swapvärdar skickar med lite extra presenter när man får tillbaka kuvertet med swapkort (i en swap så målar man alltså ett givet antal kort på ett givet tema, sedan får man tillbaka lika många kort, fast av andra swapdeltagare), ett print eller två tex, eller stickers. Det är absolut inget som är nödvändigt, men jag tyckte att det skulle vara kul att skicka med deltagarna varsitt broderat Ghibli-ATC-kort - när jag ändå var på humör för att göra dom, så känns det inte ens som ett extraarbete. Jag kan ju ändå inte sitta och titta på film/tv utan något i händerna, och dessutom så var dom ganska snabbroderade, jag valde små och enkla motiv. Eftersom jag har både aidaväv och broderigarn hemma, så kostade dom mig heller inte ett öre. Och, om jag får säga det själv, så blev dom väldigt söta! Kikis expressbud behåller jag själv, dom andra sex ska skickas till swapdeltagarna!
 
En liten påminnelse - ATCs, eller artist trading cards, är alltså små konstverk, 2.5"x3.5" (eller ca 6,4 x 9 cm). Dom kan göras i alla material och i alla tekniker, bara dom håller sin storlek. I våran mailartgrupp, Illustrated ATCs, så brukar vi ha som regel att dom ska vara platta också, små samlarkortplastfickor brukar vara vårat mått - ryms dom i en sån plastficka, så är storleken rätt! Dom här ryms nätt och jämnt, som tur är! Jag har faktiskt haft så roligt med att brodera ATCs, så jag funderar på att hålla i ett swap med ATCs i alternativa material, bara jag är klar med Studio Ghibli-swappen i september någongång. Alltså, inga målade ATCs, inga akvareller, markers, akrylfärger, färgpennor, collage, mixed media osv (åtminstone inte på vanligt papper), utan material som textil, trä, glas, metall, keramik, eller vad folk nu kan tänka sig. Det kan blir hur bra som helst!
 
Det bästa med ATCs, är att allting blir fint när det är så smått! Som ni ser, så gjorde jag det lättare för mig den här gången (behöver ni en påminnelse, så har jag sedan förut gjort en rymdkatt, en molnstuga och The Black Lodge), bara ett motiv på aidaväv, ingen bakgrund, inget krångel. Som sagt - det är meningen att dom här korten bara ska vara en bonuspresent, dom ska inte på något sätt spela huvudrollen.
 
Just nu är det för varmt för att måla (det är nästan för varmt för allting), även om det hjälper att jag tagit in en fläkt i vardagsrummet (jag har en fläkt till sovrummet också, igår natt var det olidligt varmt därinne, jag ser fram emot att få sova med fläkt inatt!) - jag ska se klart sista säsongen av The Umbrella Academy, så ska jag se om jag åtminstone kan skissa upp mina Studio Ghibli-kort (ett är uppritat redan, så jag har fem kvar), det vore en bra början! Men nu ska jag äta en glasstrut (Konsum har billiga lådor med strutar, 30 kronor för åtta strutar om jag minns rätt!), och som sagt kolla på Umbrella Academy. Dagens soundtrack är förstås på Ghibli-tema, det också!
 
 

Kommentera här: